Prerojeni avstrijski junak ne bo več mož v modrem

Alpsko smučanje 16. Feb. 202219:22
Delite:
Johannes Strolz. Foto: AP Photo/Luca Bruno via Guliverimage

Avstrijski alpski smučar Johannnes Strolz, olimpijski prvak v kombinaciji in srebrn v slalomu, je v pogovoru z AFP napovedal, da bo vsaj začasno zapustil delo prometnega policista v Dornbirnu, s katerim se je preživljal, ko so se mu lani odpovedali v avstrijski reprezentanci.

“Zdaj bom policijsko kariero vsaj začasno ustavil in se povsem posvetil smučanju,” napoveduje 29-letni smučar, ki letos doživlja pravi preporod, napovedal ga je že s slalomsko zmago na tekmi za svetovni pokal v Adelbodnu.

“Moram se pogovoriti s trenerji avstrijske smučarske reprezentance in narediti načrt za naslednjo sezono, nato pa videti, koliko časa je še za policijsko delo. A najbrž ne veliko,” je dejal Strolz, ki bo takoj po prihodu v domovino obiskal policijske kolege in z njimi proslavil uspeha, s katerima je ponovil dosežek očeta Huberta, ta je v Calgaryju leta 1988 osvojil zlato kolajno v kombinaciji in srebrno v veleslalomu.

Treniral z Nemci

Strolz je, potem ko so ga po sezoni 2020/21, v kateri je le trikrat prišel do cilja, treniral z nemško ekipo. Pravi, da se je z Nemci odlično počutil in se naučil zaupati vase.

“Nemška ekipa mi je zelo pomagala. Tako lepo mi je pri srcu, ko se spomnim, kako so me sprejeli in podprli. Tega nikoli ne bom pozabil,” se je Nemcem zahvalil Strolz in dodal: “Če bi treniral z avstrijsko ekipo, bi bilo breme veliko večje, z Nemci pa je bilo sproščeno in sem se lahko osredotočil le nase.”

Strolz je poseben tudi zaradi tega, ker si sam pripravlja smuči. “Avstrijska zveza mi je ponudila, da spet dobim popoln servis za pripravo smuči, vendar sem se odločil, da to še naprej počnem sam. Je veliko dodatnega dela, a zaupam samo sebi. Ostrenje robov je najpomembnejša stvar v slalomu in zadnji del sestavljanke, zato želim, da je to v mojih rokah,” še pravi Strolz, ki je za olimpijski slalom smuči pripravljal globoko v noč, ko so njegovi konkurenti zagotovo že spali.

Komentari

Vaš komentar