Prva superveleslalomska zmaga za Francijo po 18 letih

Alpsko smučanje 5. Mar 202211:31 > 13:48 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Pisalo se je leto 2004, za Francijo je takrat na prvi februarski dan zmago v superveleslalomu za svetovni pokal zabeležila Carole Montillet. V avstrijskem Hausu je dobila tekmo skupaj z Mario Riesch, od tedaj pa Francozinje v tej disciplini svetovnega pokala niso slavile.

Do danes, ko je bila v Lenzerheideju presenetljivo najhitrejša Romane Mirandoli. Smučarka iz Bonnevillea, ki bo v četrtek dopolnila 28 let, v svetovnem pokalu na tekmah posameznic še nikdar ni bila boljša kot peta.

Tokrat ji je uspela sanjska vožnja, s katero je za 38 stotink sekunde prehitela Mikaelo Shiffrin, na tretjo stopničko pa je stopila domačinka Lara Gut Behrami, ki je zaostala 88 stotink.

Edina slovenska predstavnica na superveleslalomu je bila tokrat Maruša Ferk Saioni, ki je zaostala 5 sekund in 17 stotink in za 31. mesto ostala brez točk. Zelo zahtevno postavitev je prevozilo le 33 tekmovalk.

Glavna atrakcija superveleslaloma, ki je zelo zanimala tudi režiserja prenosa, je bil eden izmed največjih športnikov vseh časov, Roger Federer.

Zmagovalec 20 turnirjev velike četverice je prišel pogledat alpsko preizkušnjo in požel veliko zanimanja, saj se je kar nekaj smučark v izteku ustavilo pri njemu in izmenjalo par besed. Najdaljšo debato je švicarski maestro pričakovano “udaril” s Shiffrin, saj si delita istega sponzorja (italijanski proizvajalec testenin).

Oddan je mali kristalni globus v disciplini. Osvojila ga je Italijanka Federica Brignone, ki je bila danes deveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!