Slovenski funkcionar direktor tehničnih disciplin pri Fis

Alpsko smučanje 6. Jul 202215:32
Delite:
Alpsko smučanje Foto: Alep Fevžer

Slovenski smučarski trener in funkcionar Jani Hladnik je postal novi direktor tekmovanj v tehničnih disciplinah alpskega smučanja, je sporočila Mednarodna smučarska in deskarska zveza (Fis). S tem je zamenjal 50-letnega Francoza Emmanuela Couderja, ki bo odslej deloval v vlogi koordinatorja tekmovanj alpskega smučanja.

Hladnik ima po pisanju Fisa več kot 30 let trenerskih izkušenj vse od najmlajših kategorij do svetovnega pokala. V zadnjih 12 letih je bil glavni trener ruske moške reprezentance, pred tem pa je deloval tudi v finski reprezentanci, kariero trenerja na najvišji ravni pa je v začetku tega tisočletja opravljal tudi v domovini Sloveniji.

Poleg Hladnika bo nov položaj pri Fisu zasedel tudi Raimund Plancker, ki je postal pomočnik direktorja tekmovanj za hitre discipline pri moških.

“Z imenovanjem Hladnika in Planckerja skupaj z izkušnjami obstoječega moškega alpskega osebja je Fis v položaju, da zagotovi dirke na novi ravni,” je v izjavi za javnost dejal generalni sekretar Fisa Michel Vion. “Oba nova direktorja dirk nista tujca na tekmovanjih svetovnega pokala in bosta v svoje nove vloge prinesla leta izkušenj in vpogleda v alpsko smučanje.”

Na podobni funkciji v svetu biatlona deluje slovenski funkcionar Borut Nunar, ki je pomočnik direktorja tekmovanj za svetovni pokal na Mednarodni biatlonski zvezi.

V ponedeljek je sicer predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar prejel novo priznanje na mednarodnem prizorišču, potem ko je bil na ustanovni seji novega predsedstva Fisa v Zürichu kot prvi Slovenec imenovan za predsednika komisije za finance. Že dlje časa je tudi član izvršnega odbora predsedstva Fisa.

Komentari

Vaš komentar