Kristoffersen še drugič na vitranškem vrhu

Alpsko smučanje 13. Mar 202212:50 > 14:12 0 komentarjev
Žan Kranjec. Foto: Aleš Fevžer

Tudi na drugem veleslalomu svetovnega pokala v Kranjski Gori je bil najboljši Norvežan Henrik Kristoffersen. Na drugem mestu je končal Avstrijec Stefan Brennsteiner, tretji pa je bil Švicar Marco Odermatt. Žan Kranjec je kot edini Slovenec na 61. pokalu Vitranc ponovil sobotno deseto mesto.

Žan Kranjec je bil znova edini Slovenec na startu v Kranjski Gori. Prvo vožnjo je opravil dobro in imel solidno izhodišče. Bil je na šestem mestu, za vodilnim Odermattom je zaostajal za 71 stotink. V drugo mu vožnja ni stekla, tudi drugo kranjskogorsko veleslalomsko preizkušnjo je končal na 10. mestu. “To niso rezultati, s katerimi bi bil povsem zadovoljen. Vseeno sem dal veliko v to tekmo, tako da si ne morem veliko očitat,” je strnil misli Kranjec, ki je vseeno bolj zadovoljen kot včeraj: “Smučal sem bolje kot v drugi vožnji na včerajšnjem veleslalomu. Pojavljale pa so se številne napake.”

Drugič v dveh dneh je bil najboljši Norvežan Henrik Kristoffersen, ki mu Kranjska Gora izjemno ustreza. Tokrat je za 23 stotink sekunde ugnal Avstrijca Stefana Brennsteinerja, tretji je končal vodilni smučar zime Marco Odermatt. Nadaljuje pa se niz Kristoffersena in Odermatta: v letošnji sezoni sta to edina smučarja z veleslalomskimi zmagami.

Nesporni junak 61. pokala Vitranc: Henrik Kristoffersen

“Ko si v dobri formi smučaš dobro povsod. Lahko te poskušajo izložili s postavitvijo, a se ne daš,” je bil po novi zmagi zadovoljen Kristoffersen, ki je z najboljšim časom finala pridobil dve mesti. S tem je prišel do svoje zmage št. 27.

Odermatt si je sicer že v soboto zagotovil mali kristalni globus, v skupnem seštevku pa ima več kot 300 točk prednosti pred drugouvrščenim Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem. Štiri tekme pred koncem je torej veliki kristalni globus že skoraj da oddan.

Končni rezultati:

1. Henrik Kristoffersen (Nor) 2:18.13
2. Stefan Brennsteiner (Avt) + 0:23
3. Marco Odermatt (Švi) + 0:27
4. Lucas Braathen (Nor) + 0:44
5. Alexander Schmid (Nem) + 0:54
6. Gino Caviezel (Švi) + 0:68
7. Manuel Feller (Avt) + 0:72
8. Atle Lie McGrath (Nor) + 0:93
9. Loic Meillard (Švi) + 1:09
10. Žan Kranjec (Slo) + 1:37