Johannes Thingnes Boe še do petega odličja v Pekingu

Biatlon 18. Feb. 202212:38
Delite:

Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu zmagal na tekmi s skupinskim startom na 15 kilometrov. To je njegova četrta zlata medalja na Kitajskem, ima pa še eno bronasto, s čimer je postal najuspešnejši športnik teh olimpijskih iger. Drugi je bil Šved Martin Ponsiluoma, tretji pa Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen.

Osemindvajsetletnemu Boeju sprva ni najbolje kazalo. Zgrešil je zadnja dva strela, skupaj na temi pa štiri, toda tudi tekmeci so morali v kazenske kroge, kar mu je omogočilo, da je 15 kilometrov premagal v času 38:14,4 minute.

Pred tem je Boe v Pekingu osvojil že zlato medaljo v sprintu, štafeti in mešani štafeti, tretji pa je bil na 20 kilometrov.

Svetovni prvak v sprintu Ponsiluoma je na drugem mestu zaostal za 40,3 sekunde, Christiansen pa je svoji zlati olimpijski medalji v štafeti dodal bronasto z 1:12,5 minute zaostanka.

Francoz Quentin Fillon-Maillet je današnjo tekmo končal na četrtem mestu. To je edina tekma na tokratnih olimpijskih igrah, da se ni zavihtel na stopničke zmagovalnega odra. V preteklih dneh je v Pekingu osvojil dve zlati in tri srebrne medalje.

V težavnih vremenskih razmerah z močnim vetrom je Fillon-Maillet petkrat zgrešil tarčo. Ponsiluoma je bil nenatančen dvakrat, Christiansen pa trikrat.

Biatlon, skupinski start, 15 km, moški:

ZLATO: Johannes Thingnes Boe (Nor)

SREBRO: Martin Ponsiluoma (Šve)

BRON: Vetle Sjaastad Christiansen (Nor)

Komentari

Vaš komentar