Bizarni zdravniški izvidi švicarske smukaške zvezdnice

Alpsko smučanje 6. Feb 202410:34 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Čeprav še ni zaključena, si bomo letošnjo sezono v alpskem smučanju zapomnili predvsem po številnih poškodbah tekmovalcev. Med nesrečniki je tudi Švicarka Joana Hählen, ki pa je po zadnjem zdravniškem pregledu prejela nadvse bizarne zdravniške izvide.

Smučarka iz Berna se je poškodovala na smuku v Cortini d’Ampezzo, ko je grdo padla in si izpahnila koleno. Sledila je vrnitev v domovino in temeljitejši zdravniški pregled, ki je poskrbel za precejšnje presenečenje.

“Za mano je nor teden. V Zürich sem se vrnila z otečenim kolenom, kirurg pa je po primerjavi izvidov iz decembra 2021 ugotovil, da je moja sprednja križna vez že strgana. Kot kaže, sem dve leti nastopala brez desne križne vezi in kar šest let brez križne vezi v levem kolenu,” je na družbenih omrežjih zapisala 32-letnica, ki je sprva mislila, da si je kolenske vezi le delno natrgala.

To pomeni, da sem si v Cortini izpahnila koleno, druga poškodba pa je stara. Ker sem lahko brez težav smučal kot prej, se mi zdi smiselno, da to počnem še naprej. Opravljam redno rehabilitacijo kolena in vsak dan napredujem. V naslednjih tednih bomo videli, kako se bo koleno odzvalo,” je še razkrila Joana Hählen.

Švicarska smučarka sicer v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda 23. mesto, v smuku pa je s 125 točkami deveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!