Premagal raka in postal olimpijski prvak: Bil sem zdrav …

Deskanje na snegu 7. Feb 202217:40 > 17:42 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Aaron Favila

Deskar Max Parrot je Kanadi v snežnem parku (op. p. slopestyle) priboril prvo zlato medaljo na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. Srebrno medaljo je osvojil domači najstnik Su Yiming, bron pa je pripadel še enemu kanadskemu tekmovalcu Marku McMorrisu.

Parrot je pred štirimi leti v Južni Koreji osvojil srebrno odličje, zaostal je le za danes četrtim Američanom Redmondom Gerardom, medtem ko je svetovni prvak Marcus Kleveland iz Norveške izpadel že v nedeljskih kvalifikacijah, v katerih se mu s 14. mestom ni uspelo uvrstiti niti v finalne obračune najboljše dvanajsterice.

Za kanadskim tekmovalcem je sicer težko obdobje, saj je le nekaj mesecev po osvojeni medalji v Pjongčangu izvedel, da je zbolel za Hodgkinovo boleznijo, rakom limfnega sistema.

Kljub izčrpavajočim kemoterapijam je bil ves čas odločen nadaljevati športno kariero, kar mu je po polletnem premoru tudi uspelo.

Raku nikoli dal možnosti

“Zagotovo je bilo veliko trenutkov, ko me je bilo strah, ker ne veš, kako bo zdravljenje potekalo. Ne veš, kaj ti življenje pripravlja. Bil sem zdrav. Star sem bil 24 let. Bil sem športnik, a vseeno zbolel. To dokazuje, da se lahko zgodi vsakomur, ampak raku nisem nikoli dal možnosti. Vsak dan sem se mrzlično boril, da bi ga premagal,” po osvojeni zlati medalji povedal Kanadčan.

“Po 12 kemoterapijah, ničesar ne jemljem več za samoumevno. Ta izkušnja me je naredila še boljšega deskarja. Zdaj poskušam ceniti vsak dan,” je še pojasnil Kanadčan, ki s 27 leti sodeluje že na tretjih olimpijskih igrah, na katerih ga čaka še nastop v disciplini big air.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!