ZDA vendarle do prvega zlata, zadoščenje po 16 letih

Deskanje na snegu 9. Feb 20229:52 > 9:53 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Ameriška deskarka Lindsey Jacobellis je na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila prvo zlato kolajno za ZDA na teh igrah. Jacobellisova, ki je nastopila že na svojih petih olimpijskih igrah, je v finalu deskarskega krosa ugnala vse tekmice in pri 36 letih prišla do tako želenega zlata.

Lindsey Jacobellis je s tem prejela obliž na rano iz Torina 2006, ko je v finalu močno vodila, nato pa ji je napaka na zadnjem skoku odnesla olimpijski naslov.

V Italiji se je morala zadovoljiti s srebrom, potem ko se je po veliki prednosti tik pred ciljno črto odločila, da bo predčasno slavila, vendar je pri tem padla. To je bila tudi njena edina kolajna z OI doslej.

Ameriška deskarka, najuspešnejša športnica v tej disciplini na svetovnih prvenstvih, je nato nastopila še na igrah v Vancouvru 2010, Sočiju 2014 (obakrat je prišla le do malega finala) in Pyeongchangu 2018 (4. mesto), preden je v Pekingu končno stopila na olimpijski prestol.

Srebro je v snežnem parku Genting osvojila Francozinja Chloe Trespeuch, bron pa Kanadčanka Meryeta Odine.

Branilka olimpijskega naslova izpred štirih let Italijanka Michela Moioli je izpadla v polfinalu, svetovna prvakinja Britanka Charlotte Bankes pa je nastope končala v četrtfinalu.

Deskanje, kros, ženske:

ZLATO: Lindsey Jacobellis (ZDA)
SREBRO: Chloe Trespeuch (Fra)
BRON: Meryeta Odine (Kan)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!