Zgodovinsko prvo zimsko zlato za Novo Zelandijo

Deskanje na snegu 6. Feb 20224:58
Foto: Mike Blake - Reuters via Guliverimage

Deskarka na snegu Zoi Sadowski Synnott je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu zmagala v današnjem finalu snežnega parka. V zaključku je bila za zgodovinsko prvo zlato medaljo na zimskih olimpijskih igrah za Novo Zelandijo boljša od Američanke Julie Marino.

Dvajsetletna Sadowski Synnot je vodstvo prevzela z zadnjim skokom za končni rezultat 92,88, kar je bilo 3,2 točke več od Marino. Bron je osvojila Tess Coady iz Avstralije s 84,15 točke.

Olimpijska prvakinja iz Pyeongchanga pred štirimi leti in Sočija leta 2014 Jamie Anderson iz ZDA je končala precej za vodilnimi, z 60,78 točke je osvojila deveto mesto.

Z zmago je v Avstraliji rojena Sadowski Synnot Novi Zelandiji prideskala prvo zlato odličje na zimskih olimpijskih igrah. Doslej je država v svoji zbirki zimskih olimpijskih odličij imela namreč samo eno srebro in dve bronasti, vključno z bronom, ki ga je današnja zmagovalka osvojila v Pyeongchangu.

Urška Pribošič.

Slovenijo je v disciplini slopestyle zastopala Urša Pribošič, ki je v sobotnih kvalifikacijah zasedla 24. mesto med 28 uvrščenimi in se ni uvrstila v današnji finale najboljše dvanajsterice.

Komentari

Vaš komentar