Anamarija Lampič sprejela dokončno odločitev

Biatlon 13. Maj. 202216:25 > 19:58
Delite:

Če je bilo dolgo časa predvideno, da bo odločitev, ali bo najboljša slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič nadaljevala s puško ali brez, znana šele v ponedeljek, je po današnjem sestanku na Smučarski zvezi Slovenije jasno, da bo kariero nadaljevala v biatlonu. "Na svidenje tek na smučeh. Dobrodošel biatlon," je na Instagramu zapisala Lampič.

Anamarija Lampič bo več povedala v ponedeljek na novinarski konferenci Smučarske zveze Slovenije, kjer bo med drugim predstavila svoje razloge za to odločitev.

O prestopu se je sicer šušljalo že lep čas. Tudi specialistka za šprinte je večkrat namignila, da utegne zamenjati športno panogo.

Kot tekačica je Anamarija Lampič v svetovnem pokalu vknjižila 137 nastopov. Zbrala je tri zmage in skupno 14 uvrstitev na stopničke. Pohvali se lahko tudi s tremi kolajnami na svetovnih prvenstvu. Leta 2019 je bila v Seefeldu v ekipnem šprintu s Katjo Višnar srebrna, leta 2021 pa bronasta tako med posameznicami kot tudi v paru z Evo Urevc. Za njen največji uspeh pa velja tekaški kristalni globus v sezoni 2020/21, ob tem pa je bila še enkrat druga in tretja.

“Na svidenje tek na smučeh. Dobrodošel biatlon,” je na svojem Instagramu v angleškem jeziku kratko zapisala Anamarija Lampič.

Komentari

Vaš komentar