Norvežanka poletela v dno, a padla (VIDEO)

Smučarski skoki 17. Mar 20249:45 0 komentarjev
Silje Opseth
Silje Opseth FOTO: Guliverimage

V poskusni seriji pred nedeljsko preizkušnjo poletov Vikersundu, ki se bo začela ob 10. uri, je Norvežanka Silje Opseth skoraj postavila nov svetovni rekord. Pristala je pri 236,5 metra, a pritiska noge niso zdržale in vse skupaj se je končalo s padcem. Svetovni rekord ostaja v rokah slovenske skakalke Eme Klinec.

Norveška zvezdnica je v poskusni seriji poletela kar 236,5 metra in za več kot deset metrov popravila prejšnjo rekordno znamko v ženski konkurenci, a nor polet se je končal s padcem, kar pomeni, da rekord ostaja v rokah Eme Klinec, ki je marca lani ravno tako na tej napravi poletela 226 metrov.

Kako so se v poskusni seriji odrezale Slovenke? Nika Prevc je imela s poletom 173,5 metra sedmi rezultat. Nika Križnar je bila s poletom 167 metrov 11., Ema Klinec pa 14. (174,5). Tekmuje le 17 tekmovalk.

Organizatorji norveške turneje so sobotno tekmo skakalk na letalnici v Vikersundu zaradi vremenskih razmer odpovedali in se naknadno odločili, da tekme ne bodo nadomeščali. Danes bodo tako izpeljali le eno tekmo, v četrtek pa bo v Planici še finale sezone. Najboljša skakalka to zimo Nika Prevc ima v boju za veliki kristalni globus 194 točk naskoka pred zasledovalkami. Njena najbližja, Avstrijka Eva Pinkelnig, je v poskusni seriji pristala pri 197,5 m. Slovenka mora na današnji tekmi le varno pristati in poskrbeti, da ne bo diskvalificirana. V tem primeru bo Slovenka potrdil zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Kljub grdemu padcu je bila Opseth s 190 točkami daleč najboljša. Drugouvrščeno Kanadčanko Alexandrio Loutitt je prehitela kar za 24,1 točke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!