Nemka z drugega planeta, nov uspeh Eme Klinec

Smučarski skoki 4. Feb 202314:20
Foto: Guliverimage

Najboljše smučarske skakalke sveta so se v nemškem Willingenu danes pomerile na posamični tekmi za svetovni pokal. V slovenskem taboru je za veselje z 2. mestom poskrbela Ema Klinec, ki je zaostala le za fantastično Katharino Althaus.

Ema Klinec po novem letu iz tekme v tekmo dokazuje, da je odlični formi. Nič drugače ni bilo niti danes, ko je v prvi seriji z najdaljšim skokom 137,5 metra vložila kandidaturo ne le za zmagovalni oder, ampak tudi za končno zmago. A v drugo je načrte 24-letnici z izjemnim skokom, dolgim kar 149,5 metra, preprečila domačinka Katharina Althaus. Tako niti skok dolg 146,5 mesta Eme Klinec ni bil dovolj za drugo zmago v svetovnem pokalu. Tretja je bila Japonka Sara Takanashi.

To so že pete stopničke slovenske skakalke v letošnji sezoni.

Točke sta osvojili tudi Maja Vtič (21. mesto) in Katra Komar (29. mesto). Za 0,4 točke se je finale izmaknilo Nejki Repinc Zupančič, ki je končala kot 31.

Nika Križnar, ki po novem letu ne najde prave forme, je izpustila današnjo posamično tekmo, saj se želi predvsem umiriti in čim bolje pripraviti na domače svetovno prvenstvo v Planici.

Komentari

Vaš komentar