Ilka Štuhec po koncu sezone: Naslednja se že začenja

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec

Po odpovedi smuka na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju je Ilka Štuhec tudi uradno končala sezono svetovnega pokala.

30-letnica na jakostni lestvici v smuku ostaja med najboljšo petnajsterico, kar je pomembno za startno izhodišče na začetku prihodnje sezone. In ravno proti tej od danes pogledujejo v ekipi Ilke Štuhec.
Štuhčeva je v Lenzerheideju načrtovala nastop na smuku, a je imelo sneženje drugačne načrte: “Žal je vreme krojilo urnik na finalu. Ampak morda je to tudi v skladu z letošnjo sezono, ki je bila zaradi vseh dejavnikov predvsem drugačna od prejšnjih.”

Zaključek sezone terja tudi pogled na rezultate in zaključen tekmovalni del. V skupnem seštevku smuka je Štuhčeva letos sezono končala na 14. mestu, med najboljšo petnajsterico je zaključila tudi na startni listi svetovnega pokala (lestvica WCSL) v smuku, s čimer je obdržala ugodno izhodišče za začetek naslednje sezone in izbiro startnih številk. Posledično se je s tem izognila začetku sezone z visokimi startnimi številkami. Na smukih se je trikrat uvrstila med najboljšo deseterico, najvišje je bila v Val d’Iseru, na 4. mestu.

“Z rezultatskega vidika bi sezono razdelila na dva dela – začetek je bil zelo spodbuden, bila sem na pravi, začrtani poti. V drugi polovici sezone rezultati niso bili na želeni ravni. Pojavila se je zavora, skupek dejavnikov, ki so vplivali name in moje predstave, seveda pa največji del odgovornosti nosim sama,” je povedala Ilka Štuhec in dodala: “Trdo delo, osredotočenost, motivacija in zaupanje v svoje sposobnosti ter pravi material so dejavniki, ki me bodo pripeljali nazaj tja, kamor želim, oziroma bolj rečeno mi omogočili, da pokažem, kaj znam. Naslednja sezona se zame začenja zdaj.”

Štuhčeva se iz Švice za nekaj dni odpravlja domov, potem pa bo nadaljevala s treningi na snegu, saj želijo v ekipi izkoristiti še vedno ugodne razmere za snežni trening.