Magoni se vrača v Slovenijo

Alpsko smučanje 6. Maj 202113:44 > 16:05 0 komentarjev
Livio Magoni je tri leta vodil slovensko šampionko Tino Maze. Foto: Guliverimages

Italijanski smučarski trener Livio Magoni, s katerim je Tina Maze sodelovala tri leta, bo znova deloval v Sloveniji. Po prekinitvi sodelovanja s Slovakinjo Petro Vlhovo bo 57-letni strokovnjak treniral Meto Hrovat.

Vodstvo panoge za alpsko smučanje je danes predstavilo seznam trenerjev in tekmovalcev za sezono 2021/22, v kateri bodo vrhunec olimpijske igre februarja na Kitajskem. Ta predlog morata potrditi še alpski odbor in alpski zbor pri Smučarski zvezi Slovenije, a bolj kot ne gre le še za formalnosti.

Livio Magoni je od leta 2010 do leta 2013 v sodelovanju z Andreo Massijem vodil Tino Maze, Črnjanka pa je pod njegovim vodstvom med drugim v sezoni 2012/13 nanizala kar 11 zmag in zbrala rekordno število točk v eni sezoni svetovnega pokala (2414).

Magoni je po koncu sodelovanja prevzel italijansko žensko reprezentanco, nato pa postal trener Slovakinje Petre Vlhove. Z njo je v pravkar končani sezoni osvojil veliki kristalni globus, potem pa so se njune poti razšle. V Slovenijo so ga vabili že pred petimi leti, a se je takrat raje odločil za Slovakinjo.

“Šlo je za obojestransko željo. S smučarsko zvezo je sklenil pogodbo. Odgovornosti Livia so najbolj naravnane na Meto Hrovat, svetoval pa bo tudi drugim, njihov glavni cilj je, da bi bile njihove tekmovalke najboljše,” je na novinarski konferenci dejal vodja panoge Miha Verdnik.

23-letna Meta Hrovat, ki je do zdaj v karieri štirikrat stala na odru za zmagovalke, bo tako še naprej delovala v lastni ekipi, njen dosedanji trener Matija Grašič bo prevzel moško ekipo C. Ob Hrovatovi ostaja njen dosedanji serviser Robi Kristan.

Drugih sprememb v trenerski sestavi ni. Žensko ekipo z Ano Bucik in Tino Robnik bo še naprej vodil Sergej Poljšak. Svojo ekipo bo še naprej imela Andreja Slokar. V ekipi Ilke Štuhec bo imel glavno besedo še naprej Stefan Abplanalp, se pa od dvakratne svetovne prvakinje poslavlja serviser Aleš Sopotnik, namesto njega bo Štajerki smuči pripravljal Švicar Sepp Lauber. Brez izpolnjenih pogojev za prvo žensko ekipo sta Maruša Ferk in Neja Dvornik, obe bosta delovali po svojih trening programih.

Pri moških bo tehnično ekipo z Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom še naprej vodil trener Klemen Bergant, v moški ekipi za hitre discipline bodo pod vodstvom Grege Koštomaja tekmovali Martin Čater, Miha Hrobat, Boštjan Kline, Klemen Kosi in Nejc Naraločnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!