Marcel Hirscher se vrača v novi vlogi

Alpsko smučanje 29. Sep 202119:58 1 komentar
Marcel Hirscer; foto: Guliverimages

Kar osemkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v alpskem smučanju Marcel Hirscher je predstavil lastno blagovno znamko smuči Van deer, za katero je prepričan, da bo učinkovita tudi na tekmah svetovnega pokala.

Dobri dve leti po koncu tekmovalne kariere je Marcel Hirscher naznanil vrnitev v smučarski svet. A tokat ne v vlogi tekmovalca, na kar so avstrijski mediji namigovali po tem, ko je bil lani večkrat viden na reprezentančnih treningih. Na Kaprunu je namreč 32-letni Avstrijec predstavil svojo smučarsko blagovno znamko.

Smuči, ki naj bi jih pripravili vrhunski konstruktorji, je poimenoval ”Van deer”. Gre za besedno igro. Van (od) je izbral zaradi nizozemske krvi, deer pa v angleščini pomeni jelen, s čimer je osvetlil svoj priimek (Hirsch v nemščini prav tako pomeni jelen).

”S temi smučmi bo mogoče zmagati tudi na tekmah svetovnega pokala” je prepričan Hirscher, ki je ob tem spomnil, da je že kot tekmovalec veliko energije in časa vlagal v smuči in nastavitve. Poleg tekmovalnih bo kolekcija Van deer vključevala tudi smuči za rekreativno in turno smučanje.

Marcel Hirscher se je sicer kot tekmovalec podpisal pod izjemno kariero, v kateri je slavil 67 zmag na tekmah svetovnega pokala, prejel osem velikih in ducat malih globusov, v domači vitrini pa ima tudi 14 kolajn z velikih tekmovanj, med katerimi sta dve zlati olimpijski in kar sedem zlatih s svetovnih prvenstev. Vse te uspehe je dosegel na Atomicovih smuči. Da se pripravlja na novo pot, je sicer namignil že junija, ko je prekinil dolgoletno sodelovanja z omenjenim avstrijskim proizvajalcem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje