Zmaga in slalomski globus na Norveško

Alpsko smučanje 20. Mar 202214:16 > 14:28
Foto: Guliverimages

Norvežanu Lieju McGrathu je pripadla zadnja slalomska preizkušnja letošnje zime v Meribelu. Enaindvajsetletnik je za 37 stotink sekunde ugnal rojaka Henrika Kristoffersena, ki se je razveselil malega kristalnega globusa. Tretji je bil Avstrijec Manuel Feller (+0,77).

Kristoffersen, ki je bil drugi že po prvi vožnji, je potrdil sloves najboljšega slalomista v letošnji sezoni in se razveselil zmage v skupnem seštevku discipline. Tokrat je premoč priznal le rojaku McGrathu, ki mu je v drugo uspela izvrstna vožnja in se je s tretjega mesta prebil na prvo.

Norvežani so bili na dobri poti, da bi povsem zavzeli zmagovalni oder, saj je najboljši čas na prvi progi dosegel Lucas Braathen, a je v finalu zapravil svojo prednost (+0,05) in v cilj prišel z zaostankom sekunde in 22 stotink, kar je na koncu zadostovalo le za enajsti dosežek.

Do rezultata kariere sta na zadnji tekmi zime prišla Albert Popov in Joaquim Salarich. Bolgar je na drugi progi napredoval kar za 18 mest in bil četrti, Španec pa se je s 25. mesta prebil na peto.

Današnja tekma se je odvila brez udeležbe slovenskih slalomistov, saj si pravice do nastopa niso priborili.

 

Komentari

Vaš komentar