Clement Noël navdušil domače občinstvo

Alpsko smučanje 12. Dec 202113:03 > 14:09
Foto: EPA pictures Mario Buehner via Guliverimages

Clement Noël je zmagovalec nedeljskega slaloma v Val d´ Iseru. Preizkušnjo je dobil z ogromno prednostjo, za sekundo in 40 stotink je ugnal drugouvrščenega Šveda Kristofferja Jakobsena. Tretji je bil Hrvat Filip Zubčić. Žan Kranjec je po prvi vožnji zasedal 12. mesto, na koncu pa končal kot 22.

Noel je vodil že po prvi vožnji, tudi v drugi pa dokazal, da je danes brez konkurence. V finalu se je Jakobsen močno povzpel, prav tako Zubčić. Tragični junak finala je bil Alex Vinatzer, drugi po prvi vožnji, ki je odstopil pri zadnjih vratcih tik pred ciljem. Povsem obratno usodo je doživel Švicar Tanguy Nef, ki pa ni prevozil niti prvih vratc. Tudi Sebastian Foss Solevaag ni končal finalnega nastopa.

Kranjec je drugo vožnjo začel kot 12. po prvi. V finalu je izgubil 10 mest in končal kot 22.

Žan Kranjec. Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Aljaž Dvornik je odstopil. Štefan Hadalin zaradi težav s hrbtom na francoski klasiki ne nastopa.

Končni rezultati.

Prva vožnja

Clement Noël se je iz startne hišice podal kot zadnji v elitni sedmerici, imel skozi celotno progo prednost pred konkurenco in jo zadržal kljub napaki v spodnjem delu.

Razlike do konkurence sicer niso bile velike, Alex Vinatzer je za Francozom zaostajal le za dvanajst stotink, Sebastian Foss Solevaag pa za sedemnajst. Na četrtem mestu je bil Švicar Tanguy Nef (+0.41).

#related-news_0

Odlično je svoje delo na prvi progi opravil Žan Kranjec. Čeprav gre za veleslalomskega specialista, se je slovenski šampion odlično spopadel s postavitvijo in v cilju postavil 13. čas, kar je pomenilo odlično izhodišče celo za napad na deseterico. Njegova uvrstitev se je še izboljšala, ko je bil diskvalificiran Victor Muffat-Jeandet.

Komentari

Vaš komentar