Lovro Kos v Oberstdorfu do dosežka kariere

Smučarski skoki 29. Dec 202118:15 > 19:455 komentarjev
Lovro Kos (Foto: Guliverimage)

Na prvi postojanki 70. novoletne turneje v nemškem Oberstdorfu je zmagal Japonec Rjoju Kobajaši. Drugi je bil Norvežan Halvor Egner Granerud, tretji pa vodilni po prvi seriji Norvežan Robert Johansson. Najboljši Slovenec Lovro Kos je bil odličen šesti, kar je njegova najboljša uvrstitev svetovnem pokalu do zdaj.

Boj za zmago je v finalni seriji odprl prav Kos, šesti že po prvem nastopu, ki je pristal pri 139,5 metra in krepko prevzel vodstvo. Takoj nato je bil meter in pol daljši Kobajaši. Solidno sta skočila tudi Norvežan Marisu Lindvik in vodilni v svetovnem pokalu Nemec Karl Gaiger, tretji po prvi seriji, ki pa sta za Japoncem zaostala.

O zmagovalcu sta odločala Norvežana Granerud in Johansson, ki je vodil po prvem delu. Oba sta skočila na zeleno črto, zato so o uvrstitvi odločale ocene in pribitki za vremenske razmere, ki pa so pokazali, da je bil najboljši Japonec, zmagovalec turneje v sezoni 2018/19. Velja omeniti še Turka Fatiha Argo Ipceogluja, ki je osvojil 29. mesto ter prvič v zgodovini Turčiji prinesel točke svetovnega pokala.

Slovenski junak upa, da bo tako nadaljeval

“Z današnjo uvrstitvijo sem zelo zadovoljen, predvsem z drugim skokom, ki je bil res fenomenalen. Zdaj pa upam, da bom v naslednjih dneh take skoke ponavljal in da se uspem boriti za najvišja mesta,” je bil po tekmi vesel Kos.

Preostali slovenski finalisti niso mešali štren na vrhu. Peter Prevc je zasedel 19. mesto, prvo slovenske ime te zime Anže Lanišek je bil 23., Cene Prevc pa 27. Žiga Jelar se ni uvrstil v finalno serijo, Timi Zajc pa je obstal že v torkovih kvalifikacijah.

Hrgota pohvalil Kosa: Samozavestno lahko nadaljuje turnejo

“Oberstdorf je za nami. Odličen rezultat Lovra, dva zelo lepa skoka. Mislim, da lahko samozavestno nadaljuje turnejo. Ostali so bili malo pod pričakovanji. Zdaj se odpravljamo v Garmisch, kjer se bomo pripravili za naslednjo tekmo in mislim, da lahko pričakujemo boljše rezultate,” je prikazano na prvi postaji 70. novoletne turneje komentiral slovenski selektor Robert Hrgota.

Naslednja tekma bo na sporedu na novega leta dan v Garmisch Partenkirchnu, kvalifikacije že dan prej, 31. decembra.

Komentari

Vaš komentar