Žiga Jelar in Timi Zajc na stopničkah!

Smučarski skoki 19. Mar 202217:50 > 18:13
Žiga Jelar. Foto: Antti Yrjönen

Stefan Kraft je zmagovalec sobotne tekme na letalnici v Oberstdorfu. Izjemno so se znova izkazali slovenski skakalci. Drugi je končal Žiga Jelar, tretji pa Timi Zajc.

Kraft je vodil tudi po prvi seriji, ko je skočil 232 metrov. Enako dolžino je dosegel Žiga Jelar, ki je bil po prvem skoku na tretjem mestu. V finalu je Jelarju uspel nov izjemen skok. Pristal je pri 220 metrih in povzročil celo to, da se je za zmago tresel Stefan Kraft. Avstrijec je v finalu skočil 207 metrov in na koncu le za 1,7 točke ugnal slovenskega skakalca.

Na tretje mesto se je uvrstil Timi Zajc, ki je za točko in pol ugnal Anžeta Laniška, ki je končal kot četrti. Lep ekipni uspeh je z osmim mestom dopolnil Peter Prevc. 

V finalu so bili še trije Slovenci. Cene Prevc se je uvrstil na končno 24. mesto, Domen Prevc je končal na 27. mestu, Lovro Kos pa še pozicijo za najmlajšim bratom Prevc.

V Oberstdorfu bo jutri še ena tekma, nato pa se skakalci selijo v Planico, kjer bo že tradicionalno potekal zaključek sezone v smučarskih skokih.

Rezultati

Komentari

Vaš komentar