Olimpijski prvak troskokaš želi v Pekingu voziti bob

Atletika 29. Sep 202114:39 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Olimpijski prvak v troskoku iz Londona 2012 Britanec Greg Rutherford želi na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu nastopiti v britanskem bobu štirisedu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Novico je na Instagramu potrdil tudi 34-letni športnik, ki je sporočil, da se mu je uspelo uvrstiti v eno od britanskih ekip.

“Kot tekmovalcu, ki je že davno sklenil športno pot, je bil povratek zame težak. Posebej težko se je znajti v novem športu in se prebiti v eno od ekip,” je v zvezi s tem povedal Rutherford.

Rutherford je na igrah 2012 v domačem Londonu osvojil zlato kolajno, štiri leta kasneje v Rio de Janeiru pa je bil bronast. Dve leti kasneje je sklenil atletsko kariero. A povsem brez športa ne gre, zato se je letos aprila začel ukvarjati z bobom.

Prebil se je v ekipo, kjer je za krmilom dvakratni olimpijec Lamin Deen, ki pa mu veliki uspeh še manjka, saj je na igrah 2014 in 2018 s svojo posadko zasedel 17. in 18. mesto.

Rutherford ocenjuje, da bi se bob lahko s primerno finančno podporo že v Pekingu boril tudi za odličje, zanj pa bi to pomenilo, da bi bil prvi športnik z otoka, ki bi imel kolajno z letnih in zimskih olimpijskih iger.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!