Paradoks: Imajo vodilnega skakalca zime, nimajo pa sponzorja

Foto: Guliverimage

Skakalni konec tedna na letalnici v Kulmu je prinesel spremembo na vrhu skupnega seštevka letošnje sezone svetovnega pokala. Halvor Egner Granerud je na prvem mestu zamenjal Poljaka Davida Kubackega, vzpon forme izvrstnega Norvežana pa naj bi njegovi reprezentanci pomagal tudi pri precej nenavadni nalogi, s katero se ukvarja tamkajšnja smučarska zveza. Skakalna velesila namreč nima generalnega sponzorja.

Zlata olimpijska medalja Mariusa Lindvika, zlata medalja na svetovnem prvenstvu v poletih istega tekmovalca in trenutno vodilni skakalec svetovnega pokala Halvord Egner Granerud. Vse to so dosežki norveškega smučarskega skakanja v zadnjem letu, a njihova reprezentanca je po lanski sezoni ostala brez generalnega sponzorja, potem ko skupnost državnih sindikatov LO z zvezo ni podpisala nove pogodbe.

Norvežani tako v tej sezoni skačejo brez imena oziroma logotipa generalnega sponzorja, ki se tradicionalno bohoti na čeladah tekmovalcev. A to naj bi se zdaj spremenilo. Vzpon forme Halvorja Egnerja Graneruda, ki je dobil tri od štirih tekem novoletne turneje in slavil tudi skupno zmago ter je trenutno vodilni skakalec zime, je predramil domačo javnost, s tem pa tudi zanimanje sponzorjev.

Na mestu, ki je navadno na čeladi rezervirano za ime generalnega sponzorja, imajo Norvežani državno zastavo. Foto: Guliverimage

Podpis pogodbe je pred vrati

“Pogovarjamo se z več podjetji. Smo na dobri poti, da najdemo novega generalnega sponzorja,” je v intervjuju za dnevnik Dagbladet komentiral vodja reprezentance za smučarske skoke Clas Brede Bråthen. “Marius Lindvik je lani osvojil olimpijsko zlato. Halvorju gre letos odlično. Enako velja pri dekletih za Anno Odine Stroem in Silje Opseth. Poleg tega se počasi vrača Maren Lundby. Vse to povečuje interes poslovnega sveta za sodelovanje z našo zvezo, je prepričan Bråthen, ki pa je v isti sapi priznal, da je situacija vse prej kot rožnata in da ima počasi dovolj kritik na račun tega, da zveza še vedno nima generalnega sponzorja.

Komentari

Vaš komentar