Prva zmaga Švicarke in prve točke Lampič na posamični tekmi

Biatlon 19. Jan 202415:52 0 komentarjev
Lena Häcki-Gross
Foto: Profimedia

Švicarska biatlonka Lena Häcki-Gross si je na kratki posamični tekmi na 12,5 km v italijanski Anterselvi priborila prvo zmago v karieri. Slovenke so razočarale. Najboljša je bila s šestimi zgrešenimi streli Anamarija Lampič na 34. mestu, ostale so tekmo končale v spodnji polovici razpredelnice.

Lena Häcki-Gross, snaha slovenskega trenerja Ricca Grossa, je bila ena od štirih biatlonk, ki je na Južem Tirolskem danes zadela vseh 20 tarč. Lanska zmagovalka svetovnega pokala Francozinja Julia Simon je zgrešila dvakrat in zaostala dobrih 20 sekund, njena rojakinja Lou Jeanmonnot pa z eno strelsko napako 31.

“Zadnji krog v smučini je bil kar nekako zabrisan. Tekmo pa je odločil mentalni trening v preteklosti, saj mi je uspelo ostati mirna in lahko sem se zbrala za izvedbo. Več težko povem. Vse emocije me prevevajo istočasno in tega sploh ne znam opisati,” je po tekmi za švicarsko televizijo povedala zmagovalka, ki je nedavno odkrito spregovorila o motnjah hranjenja, s katerimi je imela resne težave.

Vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala je obdržala Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, ki je s tremi napakami z orožjem danes osvojila 12. mesto.

Na tekmi, kjer je vsak zgrešen strel pomenil pribitek 45 sekund, je Anamarija Lampič dobro začela in prvi strelski postanek opravila z odliko, v nadaljevanju pa na vsakem postanku zgrešila dvakrat, štiri minute in pol pribitka pa so bile preveč, da bi se lahko borila za vidnejšo uvrstitev.

“Zame je to še vedno najtežja disciplina. Vsak strel mimo pomeni pribitek dodatnih sekund. Na začetku me je bilo malce strah, saj je bilo danes precej vetrovno. Med tekmo se je spremenila smer vetra. To se je poznalo na tretjem streljanju. Na nastrelitvi sem zelo dobro streljala in tam sem z dvema zgrešenima streloma izgubila sekunde. Leže sem pričakovala nulo. Na splošno pa znova dobra tekma zame in nove točke,” je po tekmi dejala Lampič.

Polona Klemenčič nikakor ne najde forme iz prejšnje sezone. S petimi strelskimi napakami je bila 56., Lena Repinc je zadela tarčo več in osvojila 61. mesto. Živa Klemenčič je bila s sedmini napakami na strelišču 92.

Foto: Profimedia

Biatlonce v soboto čaka tekma mešanih štafet, v nedeljo pa tekma s skupinskim startom. Anterselva je zadnja postaja biatloncev pred februarskim svetovnim prvenstvom v Novem Mestu na Češkem.

Svetovni pokal, skupno:

1. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor) 695 točk
2. Justine Braisaz-Bouchet (Fra) 657
3. Lisa Vittozzi (Ita) 631
4. Elvira Öberg (Šve) 572
5. Julia Simon (Fra) 572
6. Franziska Preuss (Nem) 539

17. Anamarija Lampič (Slo) 222
55. Polona Klemenčič (Slo) 42
77. Lena Repinc (Slo) 7

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!