Schwarz do prve zmage v slalomu, Hadalin 15.

REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Francoska prevlada v Adelbodnu se ni nadaljevala na slalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev na progi Chunisbärgli. Slalom je dobil Avstrijec Marco Schwarz, drugi je bil Nemec Linus Strasser (+0,14), tretje mesto je pripadlo Britancu Davu Rydingu (+0,15). Edini slovenski finalist Štefan Hadalin je v finalu pridobil sedem pozicij za 15. mesto.

Na polovici tekme je najvišje mesto na lestvici zasedal Francoz Noel Clement s časom 53.01. Drugi je bil njegov rojak Victor Muffat-Jeandet, ki je zaostal 41 stotink sekunde, eno stotinko več se je na progi zadržal domačin Loic Meillard, še eno več pa Avstrijec Marco Schwarz.

Štefanu Hadalinu, ki je na minulih treh slalomih zasedel 20., 26. in 16. mesto, je uspela solidna vožnja. Na poti ni naredil kakšne velike napake, ni pa tudi bil med najhitrejšimi. Ob prihodu v cilj je zasedel 17. mesto, z 1.81 sekunde zaostanka za vodilnim, po zadnji vožnji pa je bil 22.

Aljaž Dvornik, ki je zabeležil svoj deveti nastop na slalomu svetovnega pokala in prvi na tej zahtevni progi, je danes zagotovo nabral precej izkušenj. Na zadnjem merjenju vmesnega časa je za vodilnim zaostajal 3.43 sekunde, kmalu za tem pa je odstopil.

Štefan se je v drugo odrezal še bolje. Po prvem delu proge je prednost pred vodilnim smučarjem v cilju še povečal, v srednjem delu smučal odlično, nato pa se solidno spopadel tudi s strmino in v cilju prevzel vodstvo z desetinko sekunde naskoka.

REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Finale nam je postreglo z razburljivim razpletom, na koncu pa se je zmage veselil Schwarz. Nemec Linus Strasser ja napredoval za deset mest na končno drugo, tretji pa je bil Dave Ryding iz Velike Britanije. Štefan je postavil sedmi čas finala in tako tridnevno tekmovanje v Adelbodnu sklenil s 15. mestom.

Štefan Hadalin: ”Danes sta bila dva čisto različna teka. V prvem nisem našel najboljših občutkov in hitrosti, posledično tudi čas ni bil primeren. V drugem teku sem našel boljše občutke že od starta, vrhunsko sem smučal v srednjem delu, potem spet malo popustil proti cilju, a na koncu je petnajsterica, s čimer sem zadovoljen. To je potrditev, da lahko naredim dober rezultat, je pa za kaj več treba sestaviti dve dobri vožnji in potem bo rezultat lahko boljši.”

Klemen Bergant: ”Sigurno je na tale vikend treba gledati skozi luč dejstva, da je Štefan naredil tri tekme, kar je tudi za večje mojstre in preizkušene tekmovalce zelo naporno. Oddelal je zelo solidno, tudi odseki dajejo odprte možnosti, da na naslednjih tekmah doseže še boljši rezultat, tako da smo s Štefanom zadovoljni.”

Vir: SZS

Komentari

Vaš komentar