Sanjski dan Slovenk v Zakopanah!

Smučarski skoki 30. Jun 202319:04 > 20:02 2 komentarja
Križnar Prevc
Nika Prevc in Nika Križnar. Foto: Aleš Fevžer

Nika Križnar je zmagovalka ženske skakalne preizkušnje na evropskih igrah. Na veliki skakalnici v Zakopanah je bila razred zase že po prvi seriji, v drugi pa je veliko prednost brez težav zadržala in osvojila zlato kolajno. Slovensko veselje je dopolnila Nika Prevc z drugim mestom. Za Slovenijo sta to že osma in deveta kolajna na evropskih igrah na Poljskem.

Zadnja tekma ženskih smučarskih skokih na evropskih igrah na Poljskem se je končala povsem po slovenskih željah. Nika Križnar je bila na veliki napravi v Zakopanah razred zase in je konkurenco ugnala za neverjetnih 29,2 točke. Prepričljivo najboljša je bila že v prvi seriji (137,5 metra), v drugo pa je s skokom, dolgim 132 metrov potrdila zlato kolajno.

Da je veselje med Slovenkami še večje, je poskrbela Nika Prevc, ki je srebru s srednje skakalnice dodala še srebro z velike. Skočila je 130 in 126 metrov, kar je zadoščalo, da je imela na koncu 2,4 točke prednosti pred tretjeuvrščeno Nemko Selino Freitag. Četrto mesto je osvojila zmagovalka s srednje naprave Jacqueline Seifriedsberger.

“Tu sem dosegla rekord skakalnice in največji seštevek točk v karieri, to si bom za vselej zapomnila. Pa še zlato medaljo sem dobila. Vau, vau. Že včeraj sem videla Avstrijce na podelitvi z zlatimi medaljami. Lanišku sem rekla, kako lepo se te svetijo. Sedaj sem jo dobila sama in dala jo bom v poseben prostor za največje cilje, ki sme jih dosegla doslej,” je bila vesela Nika Križnar. V prvi seriji je skočila rekordnih 137,5 m, v finalni pa 132 m.

“Prva medalja, ki sem jo na igrah osvojila, me je najbolj presenetila. Po treningih, ki sem jih prikazala v Sloveniji, nisem vedela, da bo izkupiček tako dober. Mislim, da sem na igre prišla brez kakšnih pričakovanj ali želja, to je tudi pomagalo. Dejala sem si, da naj uporabim to, kar imam,” pa je dejala Nika Prevc.

V finalu so nastopile še tri Slovenke, vse pa so v drugo pokvarile svoj rezultat. Katra Komar je na koncu zasedla 13. mesto, Ajda Košnjek je bila 17., Maja Vtič pa 18.

Za Slovenijo sta to osma in deveta kolajna na letošnjih evropskih igrah. Skakalni del iger, v katerem je to četrta kolajna (poleg treh ženskih še z mešane ekipne) se bo končal jutri s posamično moško preizkušnjo na veliki skakalnici, vse skupaj se bo začelo ob 17.30.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje