Na drugi tekmi v Sapporu rezultat sezone za Emo Klinec

Atsushi Tomura/Getty Images

Na drugi tekmi smučark skakalk za svetovni pokal v japonskem Sapporu sta od petih Slovenk točke osvojili dve, obe pa sta končali med najboljšo deseterico. Najboljša je bila tokrat Ema Klinec na 8. mestu, Urša Bogataj je bila deveta.

Skakalk v Sapporu na drugi tekmi ni pozdravilo sonce, a še vedno je vreme dobro odigralo svojo vlogo in organizatorji so brez večjih težav opravili s kvalifikacijami in drugo tekmo, skupno deveto v tej sezoni. V kvalifikacijah je bila naša najboljša Urša Bogataj na 8. mestu, Nika Križnar je bila 11., Ema Klinec 24. in ni bila diskvalificirana, Špela Rogelj je osvojila 27. mesto, Maja Vtič pa je tekmo ujela na 39. mestu.

V finalni seriji, kjer smo prvič imeli le dve skakalki, je Klinčeva še višjo uvrstitev napadla s 86 metri, skupno 207,2 točk pa jo je dvignilo na končno 8. mesto oz. do najboljšega rezultata v tej sezoni. Tik za njo je končala Bogatajeva, ki je v popolnem brezveterju tokrat skočila 89 metrov, zbrala pa je 205,2 točk. Gladke zmage se je z daljavo dneva v finalu, 98.5 metri in skupno 251,6 točkami znova veselila Maren Lundby. Na drugo mesto in do rezultata sezone je skočila Sara Takanaši s 93 metri ter 231,4 točkami, na tretje mesto je padla Katharino Althaus z 89 metri ter 230,2 točkami.

Svetovni pokal za dekleta se nadaljuje prihodnji konec tedna v japonskem Zau, kjer bo na sporedu tudi druga ekipna tekma v zgodovini ženskih smučarskih skokov.