ZOI: Na sobotni tekmi vsi štirje Slovenci!

Getty Images

Smučarji skakalci so v Pjongčangu končali kvalifikacije za olimpijsko tekmo na srednji skakalnici. Dobil jih je Nemec Andreas Wellinger pred Poljakom Kamilom Stochom, na tekmo pa so se uvrstili tudi Peter Prevc, Jernej Damjan, Tilen Bartol in Timi Zajc.

Gortan Janus se je v zadnjem trenutku odločil, da namesto Anžeta Semeniča priložnost vendarle dobi Zajc. Odločitev je padla po dopoldanskem treningu, ki so ga Prevc, Damjan in Bartol v celoti izpustili, Zajc je opravil tri skoke, Semenič pa enega.

S kvalifikacijami je najbolje opravil Prevc, ki je končal na 14. mestu (99,0 m). Več je sicer skočil Damjan (99,5 m), a je zbral manj točk in je zasedel 16. mesto. Bartol je bil 22. (97,0 m), Zajc pa 29. (94,0 m). Vsi bodo v soboto, 10. februarja, ob 13.35 po slovenskem času nastopili na tekmi.

Olimpijsko zlato v Južni Koreji brani Kamil Stoch, ki je nastopil kot zadnji in zasedel drugo mesto, skočil je 104,0 m. Tretji je bil njegov rojak Dawid Kubacki (104,5 m), sicer pa so pred sobotno tekmo zagotovo močno dvignili apetite Nemci.

V kvalifikacijah so v prvi deseterici končali štirje, poleg Wellingerja, ki je skočil 103,0 m, še Richard Freitag (102,0 m) na četrtem mestu, Markus Eisenbichler (102,5 m) na šestem mestu, takoj za njim se je uvrstil Karl Geiger (102,0 m).

Getty Images