Slovenski orli pričakovano brez medalje, zlato Norveške

Smučarski skoki 19. Feb 201815:07 > 15:18
Getty Images

Zadnja preizkušnja smučarjev skakalcev na olimpijskih igrah v Pjongčangu se je zaključila z novo dobro uvrstitvijo slovenske olimpijske odprave. Peto mesto je realnost varovancev Gorana Janusa, med katerimi je dvakrat najbolje skočil Peter Prevc.

Slovenska skakalna reprezentanca je ponovila uvrstitev iz prejšnji zimskih iger v Sočiju, ko je ekipno tekmo končala na petem mestu, tudi tokrat pa je bil realen doseg slovenskih orlov četrto mesto, a so Avstrijci skupno bolje skakali in osvojili “leseno medaljo”. Najboljši izmed naših skakalcev je bil Peter Prevc, ki je v obeh skokih preskočil mejo 130,0 metrov in dokazal, da lahko v nadaljevanje sezone vstopi z optimizmom.Trener slovenske reprezentance Goran Janus je v ekipo uvrstil še Jerneja Damjana, Tilna Bartola in Anžeta Semeniča.

Že pred začetkom tekme je bilo jasno, da bomo za zlato medaljo spremljali troboj med Norveško, Poljsko in Nemčijo in pričakovano so uspeli Norvežani z izjemnimi skoki njihovih predstavnikov priti do zlate medalje. Srebrno so osvojili skakalci Nemčije, potem ko je Andreas Wellinger v zadnjem skoku letel dlje kot Kamil Stoch. Poljaki so tako osvojili bron, kar je obenem tudi njihova prva kolajna na olimpijskih igrah v moštveni preizkušnji.