Klimov zmagal, odličen tudi Timi Zajc

Getty Images

Prva posamična tekma sezone smučarjev skakalcev v Wisli se je končala s presenetljivo zmago Rusa Jevgenija Klimova in velikim uspehom Timija Zajca, ki je osvojil peto mesto.

Klimov je vodil že po prvi seriji, v kateri se mu je približal le PoljakKamil Stoch. V finalu je Rus skočil najdlje izmed vodilnih (131,5 m) in svoji državi priboril prvo zmago v svetovnem pokalu. Pred tem je bil najvišje na tretjem mestu v Innsbrucku leta 2017, ko so izvedli le eno serijo.

Na koncu je imel 24-letni Klimov, še na OI v Sočiju nordijski kombinatorec, skoraj sedem točk naskoka pred drugouvrščenim NemcemStephanom Leyhejem.Tudi na tretjem mestu je presenečenje – JaponecRjoju Kobajaši.Tako Nemec kot Japonec do zdaj še nista stala na stopničkah. Brez zmagovalnega odra je zaradi napake pri doskoku ostal Stoch.

2,2 točke od stopničk
Zajc
si je s petim mestom priskakal uspeh kariere. Pred tem je bila njegova najboljša uvrstitev 12. mesto. Po prvi seriji je 18-letniku kazalo še bolje, saj je bil s skokom 126 metrov četrti. V finalu je pristal pri 127 metrih, in ko se je ob njegovem imenu zasvetila številka dve, je bilo jasno, da je dosegel najboljšo uvrstitev do zdaj. Do stopničk mu je zmanjkalo 2,2 točke.

Slovenija je imela še dva finalista.Anže Lanišekje bil 20.,Anže Semeničpa 26. Lep uspeh Slovencev, potem ko so povsem zatajili na ekipni tekmi, kjer so zasedli zgolj sedmo mesto.