Nova zmaga za Maren Lundby, dve Slovenki med deseterico

Getty Images

Norvežanka Maren Lundby je v Hinzenbachu prišla še do četrte zaporedne zmage v svetovnem pokalu in se še utrdila v vodstvu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Od Slovenk je bila s petim mestom najboljša Nika Križnar, med deseterico pa je skočila še Urša Bogataj.

Na tekmi je sicer nastopilo pet Slovenke, prav vse pa so prišle do točk. Ob Niki Križnar (5. mesto)in Urši Bogataj (9. mesto) so se točk razveselile še Jerneja Brecl (21. mesto), Špela Rogelj (24. mesto) in Maja Vtič (30. mesto).

Najboljši Slovenki sta v finalu zadržali svoji mesti, Križnarjeva pa je bila s skokom dolgim 80,5 m prekratka, da bi premešala vrstni red prav pri vrhu. Nove zmage se je razveselila Maren Lundby, druga je bila Nemka Juliane Seyfarth, tretja pa njena rojakinja Katharino Althaus. Za pol točke je za stopničkami zaostala Japonka Sara Takanaši.

V Zgornji Avstriji je v nedeljo na sporedu še ena tekma, nato pa se bo skakalna karavana preselila v Slovenijo, kjer bo Ljubno ob Savinji gostilo tekme svetovnega pokala od četrtka do nedelja.