Domen Prevc pred novim mejnikom

Getty Images

Po nedeljski tekmi v Willingenu je glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus potrdil, da se bo Domen Prevc prihodnji konec tedna v Oberstdorfu prvič preizkusil na letalnici.

“Anže Lanišek je dobil dodatno sedmo kvoto preko celinskega pokala in odhaja na polete v Oberstdorf poleg vseh ostalih, ki so tekmovali v Willingenu. V torek in sredo bomo trenirali v Planici, upam, da nam bo vreme šlo na roko in da bomo opravili čim več dobrih skokov,” je po tekmi v Willingenu, kjer se je prvič v sezoni v finale uvrstilo pet slovenskih skakalcev, povedal glavni trener Goran Janus, ki je tako potrdil, da bo Domen Prevc prihodnji konec tedna v Nemčiji prvič v življenju nastopil na letalnici.

Čeprav so Slovenci ostali brez boja za stopničke, je bil Janus zadovoljen z razpletom tekme v Nemčiji: “Tekma je bila lepa, pet v finalu. Mislim, da je to prvič letos, dva med deseterico, zato sem zadovoljen. Predvsem s skoki, ki so bili boljši in na tem je potrebno graditi za naprej. Jurij se je lepo vrnil, glede na to, da je bil prejšnji teden bolan. Peter je bil po dolgem času med deseterico, upam, da mu bo to vlilo novega elana za naprej. Bil pa je poizkusni skok boljši kot oba na tekmi, tako da določene rezerve so in bistvo je to, da je Peter tudi zadovoljen s tem. Domen tudi na treningih skače toplo-hladno, upam, da ga bomo sestavili do Oberstdorfa.”

Na zadnji preizkušnji pred prvim letošnjim testom na letalnici je od slovenskih orlov z osmim mestom največ pokazal Jurij Tepeš. Z drugo najboljšo uvrstitvijo v letošnji sezoni je še povečal apetite pred odhodom na letalnico: “Tista letalnica meni ni ustrezala, tista stara. Upam, da je ta, ki so jo zdaj prenovili, boljša. Prej sem vedno imel težave že s preletom hrbtišča, ker letim nizko in ker je ona nesla zelo nizko. Pravijo, da naj bi bila nekje med Vikersundom in Planico, torej naj bi bila malo višja krivulja leta, kar je meni čisto v redu. Kaj pa bo, bomo pa kmalu videli.”