Timi Zajc tretji v Kulmu!

Smučarski skoki 16. Feb 202012:57 > 12:59
Getty Images

Avstrijec Stefan Kraft (232,6 točke) je zmagovalec druge tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih to zimo v Bad Mitterndorfu, potem ko je žirija tri skakalce pred koncem odpovedala finale.

Ker je bila finalna serija zaradi vse bolj neugodnega vetra v hrbet odpovedana, so obveljali rezultati s prve serije nedeljske tekme poletov na Kulmu na avstrijskem Štajerskem. Po tej pa je vodil Avstrijec Stefan Kraft pred Japoncem Rjojujem Kobajašijem in slovenskim predstavnikom Timijem Zajcem.

Potem ko je žirija ravno pred nastopom Zajca v drugi seriji sporočila, da je finalna serija zaradi neugodnega vetra razveljavljena, je postalo jasno, da bo omenjeni trio stopil na oder za zmagovalce. Dobro je v nedeljo skakal tudi Domen Prevc, ki je na koncu osvojil peto mesto, a z majhnim zaostankom do Krafta (3,5 točke). Do točk za svetovni pokal in razvrstitev v poletih so se dokopali še Anže Semenič (12.), Žiga Jelar (14.), Peter Prevc (20.), Jurij Tepeš (21.), brez finala pa je za desetinko točke ostal Anže Lanišek (31.).