“Če bi bilo ljudi več, bi govorili o gneči”

Smučarski skoki 2. Mar 202315:427 komentarjev
Nič kaj lep pogled na planiške tribune. Foto: Aleš Fevžer

"S skoraj 80-odstotno zasedenostjo hotelov smo lahko v Kranjski Gori zadovoljni," ob robu nordijskega svetovnega prvenstva v Planici razmišlja kranjskogorska županja Henrika Zupan, ki je svoj mandat odprla s pokrom odmevnih tekmovanj.

Skromna zasedenost tribun ob izteku skakalnic in dejstvo, da so turistični delavci v Trbižu in Beljaku zaradi svetovnega prvenstva v Planici prišli na svoj račun, v Kranjski Gori pa je te dni brez težav mogoči dobiti prosto sobo, ostajata ena od tem pogovorov v Zgornjesavski dolini. Vseeno novoizvoljena županja Kranjske Gore Henrika Zupan nekoliko presenetljivo poudarja, da so v občini lahko zadovoljni.

“V Kranjski Gori se vidi, da se odvija dogodek. Kraj živi. Lahko bi bilo več obiskovalcev. Je pa težko poiskati ravnovesje. Če bi bilo obiskovalcev preveč, bi bila gneča prevelika, zadovoljstvo pa ne najboljše. Kar se tiče obiska Kranjske Gore, smo lahko zadovoljni. Po nekih podatkih naj bi bile večje hotelske hiše zasedene v 80 odstotkih, kar je za ta del sezone zelo ugodno,” je zanimivo logiko ponudila županja, ki je v pisarni zamenjala Janeza Hrovata.


A kratek sprehod po v Kranjski Gori vendarle daje vtis zapravljene priložnosti. Nova županja se do tega vprašanja ni želela konkretno opredeliti. Deloma zaradi dejstva, da ni bila vpeta v dolgoletne priprave, deloma zaradi dejstva, da imajo škarje in platno v rokah drugi. “Težko kritiziram ali ocenjujem. Konkretno, cene vstopnic so del politike organizatorjev, cene nastanitev pa politike sobodajalcev in hotelirjev. Občina bi težko kaj spremenila ali organizirala drugače. Bilance bodo znane po koncu prvenstva,” je dejala Henrika Zupan, ki v vlogi županje gosti že drugo odmevno tekmovanje.

Leto se je začelo z Zlato lisico, SP v nordijskih disciplinah je vrhunec. Sledita še pokal Vitranc in planiški poleti v okviru finala svetovnega pokala. “Vsi navedeni dogodki so za nas zelo pomembni. SP izstopa, saj je dogodek večjih dimenzij. Za smučarski tekmi svetovnega pokala in polete pa lahko rečem, da sta že tradicionalna dogodka. Športne prireditve so za nas velika promocija. To je pomemben prispevek k turizmu. Ne le Planice ali Kranjske Gore, temveč Slovenije,” je krajši pogovor za Sportklub končala kranjskogorska županja.

Brezplačno v Planico

Občina Kranjska Gora je medtem s prvim marcem za vse občane zagotovila brezplačne vstopnice za ogled vseh tekem. “Prevzem vstopnic je možen z osebnim dokumentom, ki izkazuje stalno bivališče v Občini Kranjska Gora. Obenem se organizator zahvaljuje občankam in občanom za potrpežljivost in razumevanje, ki ga imate do organizacije tega dogodka,” so med drugim zapisali na spletni strani občine.

Komentari

Vaš komentar