Dvojna slovenska zmaga v Romuniji, Nika Križnar pometla s konkurenco

Smučarski skoki 23. Sep 202312:23 1 komentar
Nika Križnar; FOTO: Guliverimage

Nika Križnar je zmagovalka tekme za poletno veliko nagrado v smučarskih skokih. Skakalka SSK Norica iz Žirov je že v prvi seriji pometla s konkurenco, saj je pristala pri 98 metrih in po dolžini za skoraj deset metrov premagala najbližjo zasledovalko. Tudi v drugi seriji so jo smuči ponesle preko 90-ih metrov (93 m).

Križnar je imela na koncu kar 27.1 točke prednosti pred drugo uvrščenima Japonko Nozomi Maruyama in Emo Klinec, ki je včeraj zasedla prvo mesto na kvalifikacijah.

Zelo lep slovenski ekipni uspeh je dopolnila komaj 15-letna skakalka NSK Tržič Ajda Košnjek, ki se je prebila na peto mesto. Med elitno trideseterico tekme v Rašnovu najdemo še Katro Komar (14. mesto) in Niko Prevc (17. mesto). Na tekmi je nastopilo 33 skakalk.

Križnar z izkupičkom 500 točk vodi v seštevku poletne VN, v kateri je dosegla še peto zmago zapored in je po prav toliko tekmah prepričljivo na čelu skupnega seštevka. Japonka Sara Takanashi, ki je današnjo preizkušnjo izpustila, na drugem mestu zaostaja že 210 točk, kar pomeni, da si je Slovenka predčasno zagotovila skupno zmago v seštevku tega tekmovanja v smučarskih skokih.

Nika Križnar
Foto: Aleš Fevžer

Triindvajsetletna Križnar je tretjič končala na vrhu seštevka poletne velike nagrade po letih 2020 in 2021. Jutri dekleta v Romuniji čaka še ena tekma za poletno veliko nagrado.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje