Ko trije Prevci niso dovolj: pozdravite ime prihodnosti

Smučarski skoki 25. Mar 202212:131 komentar
Foto: Matic Klanšek - GEPA via Guliverimage

Med desetimi Slovenci, ki bodo v Planici poskušali skočiti proti dnu letalnice, so tudi bratje Peter, Domen in Cene Prevc. Na drugem koncu Evrope pa svoj razkošen talent razkazuje njihova komaj 17-letna sestra Nika Prevc.

Skoraj 2.700 kilometrov od letalnice bratov Gorišek v dolini pod Poncami, natančneje v Vuokatti na Finskem, se prav ob začetku planiškega podaljšanega konca tedna zaključuje olimpijski festival evropske mladine. Evropske igre mladih športnikov je zaznamovala tudi Nika Prevc. Po zlati kolajni na posamični tekmi je danes svoj delež prispevala še na mešani ekipni tekmi. Skupaj s Tinkaro Komar, Gorazdom Završnikom in Maksimom Bartolom je namreč Sloveniji priskakala novo zmagoslavje.

Da gre za izjemno nadarjeno skakalko, je sicer Nika potrdila že v začetku meseca na mladinskem svetovnem prvenstvu. V Zakopanah na Poljskem je 17-letna skakalka iz Dolenje vasi pri Železnikih osvojila kar tri kolajne. Zlata je bila na posamični in ekipni preizkušnji, na mešani ekipni tekmi pa so Slovence ugnali le Avstrijci.

Nika Prevc
Nika Prevc. Foto: Aleš Fevžer

V tej zimi se je kot skakalka prihodnosti veselila tudi prve zmage na tekmah kontinentalnega pokala (Brotterode), kar dvanajstkrat pa je priložnost dobila še v svetovnem pokalu. S 199 točkami je bila šesta najboljša Slovenka in skupno 22. Do rezultata kariere je prišla na Ljubnem, kjer je bila na novega leta dan sedma.

Po Petru, Domnu in Cenetu torej družina Prevc v skakalno elito ponuja še skakalko, pred katero je svetla prihodnost.

Komentari

Vaš komentar