Lanišek zmagovalec kvalifikacij v Ga-Pa

Smučarski skoki 31. Dec 202016:01 > 16:16
Anže Lanišek
Anže Lanišek. Foto: Reuters - Kacper Pempel via Guliver

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je bil najboljši na kvalifikacijah za drugo tekmo novoletne turneje v Garmish-Partenkirchnu. Na jutrišnji tekmi bo nastopilo vseh šest Slovencev.

Anže Lanišek je bil odličen že na treningu, v kvalifikacijskem skoku pa je doskočil pri 139 metrih in bil s 138,6 točkami za pol točke boljši od vodilnega skakalca sezona, Norvežana Halvorja Egnarja Graneruda, ki je sicer skočil štiri metre dlje.

Na tekmo so se uvrstili tudi vsi ostali slovenski skakalci. Peter Prevc je bil 21., Bor Pavlovčič 30., Cene Prevc 35., Žiga Jelar 36. in Domen Prevc 42.

Lanišek je zelo dobro skakal tudi na obeh skokih za trening, na prvem je zasedel drugo, na drugem pa peto mesto. Na skokih za trening je bil med najboljšimi desetimi tudi Cene Prevc, na drugem pa je bil med boljšimi tudi Peter Prevc.

Lanski zmagovalec Garmischa, Norvežan Marius Lindvik, je zaradi zobobola izpustil kvalifikacije in tako jutri ne bo skakal.

Na prvi tekmi turneje v Oberstdorfu je zmagal Karl Geiger pred Kamilom Stochom in Lindvikom. Lanišek je bil 9., Jelar 10., Domen Prevc pa 12.

 

 

Komentari

Vaš komentar