Peter Prevc znova na slovenskih smučeh

Smučarski skoki 1. Okt 202110:33 1 komentar
Peter Prevc
Peter Prevc

Kot vse kaže, bo najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Peter Prevc v olimpijsko zimo 2021/22 skočil na smučeh slovenskega proizvajalca Slatnar.

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Robert Hrgota je v pogovoru za časnik Delo dejal, da si je Peter Prevc poleti “vzel čas za preizkušanje različnih parov smuči.” Ob tem je ugotovil, da mu najbolj ustrezajo smuči znamke Slatnar. “Na njih se v zraku dobro počuti, zato bo z njimi, kot vse kaže, skočil tudi v zimo,” je pred tekmo poletne velike nagrade v Klingenthalu dejal šef slovenske skakalne stroke.

Prevc je sicer že tekmoval na Slatnarjevih smučeh, in sicer po letu 2016, ko so se pri begunjskem Elanu odločili za umik iz smučarskih skokov. Vrzel je zapolnil podjetnik Peter Slatnar. Pod njegovo okrilje se je preselil tudi Prevc, ki pa je nato leto pozneje prestopil na Fischerjeve smuči. Zdaj se, kot vse kaže, vrača.

Peter Prevc se sicer v tridesetem letu starosti pripravlja na svojo trinajsto sezono v svetovnem pokalu. V njej bo skušal oplemenititi zbirkov svoj izjemnih dosežkov. Med njimi izstopajo veliki kristalni globus, trije malu globusi v poletih, zlati orel za zmago na turnejah štirih skakalnic, dve olimpijski odličji in tri kolajne s svetovnih prvenstev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje