Prvi mož smučarskih skokov si želi tekem v Dubaju in Vegasu

Smučarski skoki 8. Mar 202313:24
Nika Križnar
Foto: Profimedia

Prvi mož smučarskega skakanja Sandro Pertile je znan po svojih ambicioznih in pompoznih izjavah. Z eno takšnih je postregel v nedavnem intervjuju za Dnevnik, v katerem je razmišljal o tem, da bi morali smučarske skoke po vzoru glasbenih festivalov in koncertov organizirati tudi v trenutno za ta šport zelo eksotičnih destinacijah.

Dejstvo, da so smučarski skoki v resnici šport desetih, maksimalno petnajstih držav, že nekaj časa pošteno moti prvega moža smučarskih skokov Italijana Sandra Pertileja. Slednji je po koncu minulega nordijskega prvenstva na zelo zanimiv način razmišljal o tem, kakšna bo prihodnost tega športa.

“V naslednjih desetih letih bomo morali več storiti na področju globalizacije športa. Trenutno slonimo na evropskih prizoriščih, evropskih sponzorjih in evropskemu občinstvu. S ponovno organizacijo tekem na Japonskem smo za ta šport storili veliko, še več s tem, ko se tekme po dvajsetih letih vračajo v ZDA. S tem odpiramo potencial 300 milijonskega trga,” poudarja direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Sandro Pertile je po sezoni 2019/2020 nasledil Walterja Hoferja. Foto: Guliverimage

V njem živi ideja mobilne skakalnice

Zaradi izzivov globalnega segrevanja je Pertile po vzoru svojega predhodnika Walterja Hoferja prišel na resnično vizionarsko idejo o smučarskih skokih prihodnosti.

“Smučarske skoke so podobni koncertom. Ljudi moramo nenehno zabavati. Zanimivo bi bilo, če bi imeli mobilno skakalnico, ki bi jo lahko postavili v nekaj urah in pokrili z modernimi materiali namesto trenutne plastike. Takšne objekte bi lahko postavili v velikih mestih. Po mojem mnenju so tekme v Dubaju ali Las Vegasu nekaj, kar ta šport še kako potrebuje,” poudarja Pertile, ki pa se v teh dneh skupaj s karavano smučarskih skakalcev seli na precej, precej bolj tradicionalno lokacijo tega športa. Naslednje tekme svetovnega pokala namreč gosti Oslo.

Komentari

Vaš komentar