Slovenija ima po Niki Križnar in Niki Prevc novo svetovno prvakinjo

Smučarski skoki 7. Feb 202419:16 2 komentarja
Foto: Aleš Fevžer

Slovenija je na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici osvojila prvi odličji. Na tekmi na srednji skakalnici je zmagala Tina Erzar, njen uspeh je s tretjim mestom doopolnila mladinska olimpijska prvakinja Taja Bodlaj. Med Slovenki, ki sta bili po prvi serija na prvih dveh mestih, se je vrinila Avstrijka Julia Mühlbacher.

Šestnajstletna Erzar, ki je po Niki Križnar in Niki Prevc tretja slovenska mladinska svetovna prvakinja, je bila prepričljiva v obeh serijah, na koncu pa je najbližjo zasledovalko premagala za 15,4 točke. Na tekmi sta nastopili tudi Ajda Košnjek, ki je tekmovanje končala na 14. mest, mesto za njo pa se je uvrstila Jerica Jesenko.

Občutki so fenomenalni. Nisem si predstavljala, da bom tako visoko. Prikazala sem zares dobre skoke, zato sem zares zadovoljna, da mi je uspelo,” je povedala nova svetovna prvakinja. 

Še lepši je bil sicer pogled na rezultatsko razpredelnico po prvi seriji preizkušnje na srednji napravi, saj je imela Slovenija kar dvojno vodstvo, vendar je v finalu Taja Bodlaj izgubila eno mesto.

“Res je lepo, tu imamo domače navijače, tu je tudi moja družina. Moj drugi skok je bil res malce preslab, da bi se obdržala na drugem mestu, a sem vesela za Tino. Pokazala je odlične skoke,” pa je povedala Taja Bodlaj, za katero je to že tretja posamična medalja na mladinskih svetovnih prvenstvih.

“Pero, ti medalji gresta k tvoji zbirki”

“Bolj sem star, bolj sem čustven. Vsaka taka medalja, tak uspeh, dve medalji, se me vsako leto bolj dotaknejo. Ni mi žal, da ta čustva tudi pokažem. Ni bilo enostavno, če si štirikrat prvi na treningu, lahko petič nisi, ampak Tina je danes zdržala, Taja je naredila res dobre skoke in tu je veselje. In prav je, da je tako. Ti dve medalji nista moji, ampak sta od punc, rad bi jih pa posvetil Petru Prevcu. Po eni strani mi je hudo, po drugi strani pa vem, da življenje mora iti naprej in Pero se je odločil pravilno. Pero, ti medalji gresta k tvoji zbirki,” pa je dejal glavni trener mladih Slovenk Stane Baloh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje