Srhljive podrobnosti tragedije češkega skakalca

Smučarski skoki 12. Mar 202312:13
Foto: Guliverimages

Karavano smučarskih skokov je v tem tednu pretresla novica, da so v Maleziji našli truplo nekdanjega češkega skakalca Antonina Hajeka. V javnost so zdaj prišle nekatere nove informacije o tragediji češkega rekorderja.

Potem ko je že od oktobra veljal za pogrešanega, je češka smučarska zveza v tem tednu sporočila, da je umrl njihov nekdanji šampion Antonin Hajek. Češki rekorder je po številnih zasebnih težavah izginil iz sfer javnega življenja, jeseni pa so ga oblasti opazile v Maleziji.

Tam so v teh dneh našli tudi njegovo truplo, okoliščine tragedije pa so naravnost srhljive. Hajeka je namreč na obalo otočja Langkawi naplavilo morje, njegovo telo pa je bilo tako nerazpoznavno, da oblasti predvidevajo, da je v vodi plavalo več tednov, morda celo mesecev.

Antonin Hajek. Foto: Guliverimage

Policija zaenkrat nadaljuje s preiskavo, saj še ni znano, kako je njegovo truplo končalo v vodi. Tudi sama identifikacija preminulega je trajala kar nekaj časa, saj Hajek pri sebi ni imel nobenih dokumentov.

Kdo je bil Antonin Hajek?

Češki smučarski skakalec Antonin Hajek je dvakrat nastopil na olimpijskih igrah. Posebej uspešen je bil v Vancouvru, kjer je na veliki skakalnici osvojil sedmo mesto. Dvakrat je bil v ekipi Češke za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju – leta 2005 in 2007, štirikrat pa je nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih (2006, 2008, 2010 in 2014). Iz leta 2010 je še vedno tudi aktualen češki rekord, ki ga je s 236 metrov postavil v Planici.

Komentari

Vaš komentar