Velik uspeh 18-letne Nike Prevc

Smučarski skoki 23. Jan 202313:03
Nika Prevc
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska reprezentanca je na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) 2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini osvojila prvo kolajno. Smučarska skakalka Nika Prevc je v Planici, kjer potekajo tekme v smučarskih skokih, zmagala na posamični tekmi na normalni skakalnici. Tudi preostale slovenske skakalke so končale med prvo deseterico.

Nika Prevc je v težkih vremenskih razmerah, celotno tekmo je snežilo, na koncu zmagala z veliko prednostjo 23,3 točke pred Švicarko Sino Arnet in Čehinjo Anežko Indrackovo.

“Res je, da je drugi Ofem in druga zmaga, ampak sem bila vseeno živčna, ker se je treba na vsaki tekmi znova dokazati. Poleg tega mi prvi skok ni prav dobro uspel, tako da sem zadovoljna, da sem se zbrala za drugega,” je po zmagi dejala Prevc.

Slovenke so poskrbele za velik ekipni uspeh. Taja Bodlaj je končala na petem, Tinkara Komar na šestem, Katarina Pirnovar pa je zasedla 7. mesto. Na tekmi je sicer skakalo le 22 tekmovalk. V ponedeljek bo tudi moška posamična tekma. V sredo so na sporedu še ekipni preizkušnji v ženski in moški konkurenci.

“Zelo sem vesela, da so tudi preostale punce pokazale dobre skoke. To je podatek, da smo ekipno zelo močne in posežemo lahko visoko,” je Prevc dodala o pričakovanjih za ekipno tekmo, kjer bodo skakalke napadale novo odličje.

Nika Prevc
Foto: Aleš Fevžer

Petrovič 28. na 10 km

Svoje so dopoldne oddelali tudi smučarski tekači. Na posamični preizkušnji na 10 km je zmagal Italijan Gabriele Malti pred Švedoma Simonom Nordlanderjem in Hugotom Nilssonom. Najboljši Slovenec je bil na 28. mestu Bor Petrovič, ki je za zmagovalcem zaostal dve minuti in 21 sekund. Na 31. mestu je končal Lovrenc Karničar, Philip Yazbeck Lavrič Pregelj in Žan Jevšinek pa sta zasedla 45. oziroma 47. mesto.

Nastope je zaključila tudi hitrostna drsalka Dina Špan na razdalji 500 m. V svoji prvi vožnji je osvojila drugo mesto in se uvrstila v četrtfinale, kjer je zasedla tretje mesto ter za sedem desetink sekunde zgrešila polfinale. Na koncu je zasedla 11. mesto.

Komentari

Vaš komentar