Anamarija Lampič: s puško ali brez?

Biatlon 13. Maj. 20229:45 > 9:47
Delite:
Foto: Aleš Fevžer

V ponedeljek bo tudi uradno jasno, ali se najboljša slovenska tekačica na smučeh Anamarija Lampič seli med biatlonke.

Pri smučarski zvezi Slovenije vztrajajo pri konceptu ”brez komentarja”. Vsaj ko se pogovor dotakne Anamarije Lampič in njene domnevne selitve iz sveta tekačic med biatlonke. O prestopu se je sicer šušljalo že lep čas. Tudi specialistka za šprinte je večkrat namignila, da utegne zamenjati športno panogo. V četrtek pa je časnik Dnevnik poročal o tem, da je kocka dokončno padla. Ali je res tako, bo jasno v ponedeljek. Pri SZS so namreč sklicali novinarsko konferenco z Anamarijo Lampič.

Domnevni prestop za vodstvo težaškega dela SZS prihaja v neugodnem obdobju. Nova sezona namreč prinaša tudi planiško svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Vseeno biatlonski status Anamariji Lampič ne bo preprečeval, da ne bi v Planici vseeno nastopila tudi kot tekačica. Vsaj v štafeti. Še več, za podoben poskus naj bi se ogreval celo Jakov Fak.

Kot tekačica je Anamarija Lampič v svetovnem pokalu vknjižila 137 nastopov. Zbrala je tri zmage in skupno 14 uvrstitev na stopničke. Pohvali se lahko tudi s tremi kolajnami na svetovnih prvenstvu. Leta 2019 je bila v Seefeldu v ekipnem šprintu s Katjo Višnar srebrna, leta 2021 pa bronasta tako med posameznicami kot tudi v paru z Evo Urevc. Za njen največji uspeh pa velja tekaški kristalni globus v sezoni 2020/21, ob tem pa je bila še enkrat druga in tretja.

Komentari

Vaš komentar