Rusi ugnali Norvežane, Slovenci izven deseterice

Peking 2022 13. Feb. 202210:20 > 10:27
Delite:
Foto: The Yomiuri Shimbun via AP Images via Guliverimage

Rusi so zmagovalci olimpijske štafetne preizkušnje v smučarskem teku. Ugnali so glavne tekmece Norvežane, ki so osvojili srebro. Slovenci so se uvrstili na 13. mesto.

Slovenci so nastopili v postavi Miha Šimenc, Miha Ličef, Vili Črv in Janez Lampič in se uvrstili na končno 13. mesto v konkurenci petnajstih reprezentanc. Izjemno dobro je začel Šimenc, ki je prvo predajo predal kot šesti. Naslednji trije tekači niso pokazali podobnega nivoja, ujela jih je časovna zapora, saj so jih Rusi prehiteli za cel krog.

V štafetnem teku na ZOI doslej slovenski predstavniki pod samostojno zastavo še niso nastopili. Zadnjič so bili štirje Slovenci v štafeti leta 1984 v Sarajevu za nekdanjo jugoslovansko reprezentanco.

Rusi so v Pekingu pometli s konkurenco. Nastopili so v zasedbi Aleksej Červotkin, Aleksander Bolšunov, Denis Spitsov in Jergej Ustjugov. Druge Norvežane so premagali za več kot minuto, tretji Francozi so zaostali še za 11 sekund več kot Norvežani. Srebro je Norveški rešil kdo drug kot Johannes Høsflot Klaebo. Četrti so končali Švedi, pet Nemci.

Smučarski tek, štafeta 4 X 10 km, moški:

ZLATO: Ruski olimpijski komite

SREBRO: Norveška

BRON: Francija

Komentari

Vaš komentar