Kandahar postregel z veliko senzacijo, Slovenca brez točk

Alpsko smučanje 27. Jan 202413:50 > 14:02 0 komentarjev
Nils Allegre Foto: AP Photo/Giovanni Auletta

Prvi od dveh superveleslalov za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu je postregel s svojevrstno senzacijo. Najboljši je bil Francoz Nils Allegre, ki se je razveselil prve zmage v svetovnem pokalu. Drugi je bil Italijan Guglielmo Bosca, tretji pa Loic Meillard. Slovenska predstavnika sta ostala brez točk.

Tridesetletni Francoz je najboljši izid dneva postavil kot 18. na startu. Na koncu je za 18 stotink sekunde premagal Italijana Guglielma Bosca, ki je tako kot Allegre prišel do svojih prvih stopničk v svetovnem pokalu. Tretje mesto je osvojil Švicar Loic Meillard, ki je zaostal 25 stotink sekunde. Allegre je zelo dobro začel zimo, pred zmago je bil četrti na smuku v Val Gardeni.

Velika favorita Švicar Marco Odermatt in Francoz Cyrprien Sarrazin, ki sta se od Bormia zadnji mesec izmenjevala na prvih mestih smukov, sta bila izrinjena s stopničk in sta zasedla četrto oziroma 11. mesto. Švicarski as, ki prvič ni bil del zmagovalnega odra na superveleslalomih od marca 2022, ostaja na vrhu tako skupnega kot superveleslalomskega seštevka.

Slovenca razočarala

Slovenca nista navdušila. Zaostanek Martina Čatra je na 46. mestu tega superveleslaloma znašal 1,85 sekunde, Miha Hrobat pa je bil celo zadnji med uvrščenimi, povsem na repu razpredelnice z zaostankom 2,60 sekunde.

V Garmisch-Partenkirchnu bo v nedeljo na sporedu še en superveleslalom. Na tem bosta prav tako nastopila dva Slovenca. A bo Hrobata, ki se je zadnji teden soočal z zdravstvenimi težavami, zamenjal Rok Ažnoh. “Na koncu se je izkazalo, da je bila tekma danes zelo lepa. Kljub visokim temperaturam je proga omogočala dobro smučanje. Žal Martin in Miha nista smučala dobro. Miha je bil v preteklem tednu bolan in ni treniral, Martin pa je bil na treningih dober, a mu ni uspelo prenesti smučanja na tekmo. V tako izenačeni konkurenci, s takšnima vožnjama ni mogoče računati na točke,” je razplet pospremil slovenski trener Aleš Gorza.

Garmisch-Partenkirchen, superveleslalom, moški:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!