Timi Zajc po padcu pomiril slovenske navijače, toda …

Smučarski skoki 23. Mar 202412:12 1 komentar
Peter Prevc
Foto: Guliverimage

Sobotno dogajanje v Planici je zaznamoval grd padec Timija Zajca v tretji skupini edine serije ekipne tekme. Pri 242,5 metra pri pristajanju z velike višine ni uspel obdržati ravnotežja in zbranim navijačem je zastal dih. Po podelitvi so 23-letnika iz Hramš odpeljali na pregled v jeseniško bolnišnico.

Po petkovem slavju Petra Prevca je Slovenija tudi na današnji ekipni tekmi sodila v ožji krog favoritov. Lovro Kos in Domen Prevc sta v svojih nastopih to upravičila, nato pa je bil od Slovencev na vrsti Timi Zajc. Pred njegovim nastopom so znižali zaletišče, a je odličnega letalca kljub temu odneslo daleč. Pri 242 metrih in pol pa ni uspel varno pristati, sledil je grd padec.

Hitro se je prijel za roko, a iz izteka Letalnice bratov Gorišek je vseeno odkorakal sam. Kmalu je postalo jasno, da v drugi seriji ne bi nastopil. A domačim junakom je na pomoč priskočila narava: premočan veter je finalne skoke odpihnil in Slovenci so ostali na drugem mestu. Boljši so bili le Avstrijci.

“Ko sem prišel iz izteka, sem bil kar ubogi. Postalo mi je vroče, bilo mi je slabo. Zelo me je bolelo, a so me hitro oskrbeli. Zdaj sem že kar v redu. Mislim, da ni nič hujšega. Udaril sem se v kolk, lopatico in ramo. Mislim, da bo vse v redu, a verjetno je bil moj zadnji skok v letošnji sezoni,” je Zajc v kratki izjavi za medije delil tako dobro kot slabo novico.

Timi Zajc
Padec Timija Zajca na ekipni tekmi. Foto: Profimedia

Po podelitvi in medijskih obveznosti so ga odpeljali v jeseniško bolnišnico na preventivne preglede in rentgensko slikanje. Na jutrišnji tekmi najboljše trideseterice svetovnega pokala (9.30) ga skorajda zagotovo ne bomo videli. Kljub temu se od sezone poslavlja zadovoljen. Blestel je predvsem na letalnicah: “Osvojil sem dve kolajni na svetovnem prvenstvu v poletih. Lahko rečemo, da je bilo kar zelo dobro.”

Na nedeljskem finalu ima poleg Zajca pravico nastopiti še četverica Slovencev: brata Prevc, Kos in Anže Lanišek.

“Bolj kot drugo mesto nas veseli, da je s Timijem vse v redu. Ni nobenih hujših poškodb. Žal se je Planica zanj končala predčasno, a na srečo brez večjih posledic. Že tako smo znižali zaletišče za dve mesti. A danes je naredil dva vrhunska skoka (enega še v poskusni seriji, op. p.). Pogoji so to omogočali. Tudi če bi mu še znižali zaletišče, bi verjetno priletel k 240 metrom. Škoda, zagotovo je imel nekaj strahu pri doskoku, ampak še dobro, da je v redu,” pa je padec pospremil glavni trener slovenskih skakalcev Robert Hrgota.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje