V pokoj odhaja simpatični ‘jajc’

Drugi športi 13. Maj 20218:51 > 8:54
Getty Images

Športno pot je danes uradno sklenil smučarski skakalec, Jernej Damjan.

Simpatični, vselej nasmejani Damjan, ki je prve športne korake naredil v Mostecu športno pot končuje kot dvakratni zmagovalec tekem za svetovni pokal med posamezniki. Prvič se je veselil leta 2014 v Saporu in drugič leta 2017 v finski Ruki.

Še šestkrat je bil na zmagovalnem odru. Na najvišjo stopničko je dvakrat stopil tudi na ekipnih tekmah. Najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu je 37-letnik dosegel v sezoni 2013/14, ko je bil skupno trinajsti.

Damjan je bil vrsto let član slovenske ekipe na največjih tekmovanjih. S svetovnih prvenstev ima v vitrinah štiri medalje z moštvenih tekem. Bron je osvojil na SP-ju v Oberstdorfu leta 2005 in Oslu leta 2011. Z ekipo je bil srebrn na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu leta 2018, bronast pa v Vikersundu leta 2012.

Ko so ga nekoč vprašali, zakaj ima vzdevek “jajc”, je Damjan odgovoril: “Včasih sem bil zelo negibljiv, v počepu sem bil bolj puklast, jajčast. Potem me je nekdo začel klicati “Jajc” in ostal sem Jajc.” Damjanu športna redakcija Sportkluba želi veliko uspeha v prihodnjih izzivih!

Komentari

Vaš komentar