Šok: Noël zgrešil zadnja vrata, zmaga na Norveško

Alpsko smučanje 22. Dec 202121:30 > 22:13 1 komentar
Foto: AP Photo/Alessandro Trovati via Guliverimage

Slalomska klasika pod žarometi v Madonni di Campiglio velja za prestižno preizkušnjo v smučarskem koledarju. Tudi tokrat je slalom postregel z izjemno dramo. Francoz Clement Noël, ki je vodil po prvi vožnji, je izjemno smučal tudi v drugo. A tik pred ciljem je padel, zmage se je tako veselil Norvežan Sebasstian Foss-Solevaag. Oba slovenska predstavnika sta ostala brez točk.

Clement Noël je dokazal, da v slalomu letos nima konkurence. Vseeno to ni bilo dovolj. Kljub izjemni vožnji, ko je imel že skoraj sekundo prednosti, zmage ni vpisal. Tik pred ciljem je namreč zdrsnil in zgrešil zadnja vratca.

Na oder za zmagovalce sta se uvrstila še Francoz Alexis Pinturault ter Šved Kristoffer Jakobsen. Četrti je končal domčain Alex Vinatzer, peti Norvežan Timon Haugan. Na šesto mesto se je z izjemno vožnjo povzpel Švicar Loic Meillard, ki je v finalu pridobil kar 23 mest.

Izidi slaloma v Madonni di Campiglio

Madonna di Campiglio, 22. decembra – Izidi moškega slaloma v Madonni di Campiglio in skupni vrstni red v svetovnem pokalu alpskih smučarjev.

Končni vrstni red:

1. Sebastian Foss-Solevaag (Nor)
2. Alexis Pinturault (Fra)
3. Kristoffer Jakobsen (Šve)
4. Alex Vinatzer (Ita)
5. Timon Haugan (Nor)
6. Loic Meillard (Švi)
7. Giuliano Razzoli (Ita)
8. Yohei Koyama (Jap)
9. Victor Muffat-Jeandet (Fra)
10. Simon Maurberger (Ita)

Prva vožnja

Po prvi vožnji je bil daleč pred konkurenco prav Francoz Clement Noël, ki je imel več kot pol sekunde prednosti pred Norvežanom Sebastianom Fossom-Solevaagom. Tretji je bil Šved Kristoffer Jakobsen, ki je zaostajal sedem desetink sekunde, četrti pa je Britanec Dave Ryding.

Na startu slaloma v Madonni di Campiglio sta bila dva Slovenca. Žan Kranjec je prvi slalom sezone zaključil na 18. mestu, tokrat pa je startal kot 35. Prva vožnja se mu ni posrečila, točk ne bo osvojil, prav tako kot Tijan Marovt, ki ni prišel do cilja.

Rezultate si oglejte TUKAJ.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje