Rjoju Kobajaši pokvaril norveško državno prvenstvo

Smučarski skoki 12. Dec 202117:25 > 17:43
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva via AP via Guliverimage

Rjoju Kobajaši je zmagovalec nedeljske tekme smučarskih skakalcev v Klingenthalu. S tem je uspel odbiti velik napad Norvežanov v drugi seriji, ki so zasedli naslednjih pet mest. Najboljši Slovenec je bil Cene Prevc na sedmem mestu.

Kobajaši je osvojil že dvajseto zmago v svoji karieri. Na drugo mesto je skočil Daniel Andre Tande, družbo na odru za zmagovalce mu je delal še Marius Lindvik. Robert Johansson je zasedel četrto, Halvor Egner Granerud peto, Johann Andre Forfang pa šesto mesto.

Cene Prevc je bil drugi najboljši “Nenorvežan” na sedmem mestu. Lovro Kos je na koncu zasedel sedemnajsto, Anže Lanišek pa 23. mesto.

Že pred tekmo je bil diskvalificiran Domen Prevc, v prvi seriji pa ni šlo njegovemu bratu Petru, ki je končal kot 41. Tudi Timi Zajc se ni uvrstil v finale. Zaključil je na 48. mestu.

Na včerajšnji tekmi je bil najboljši Stefan Kraft, Slovenci pa so razočarali. Do točk so prišli le štirje, najboljši je bil na 19. mestu Timi Zajc. Anže Lanišek je končal mesto pod njim, Cene Prevc kot 22., Peter Prevc pa na 25. mestu.

Rezultati:

Komentari

Vaš komentar