Flisar končal z zmago v malem finalu

Red Bull Content Pool

Italijanski Innichen je gostil še finalno tekmo druge alpske turneje v smučarskem krosu, ki je prinesla tudi najboljšo letošnjo uvrstitev Filipa Flisarja. Z zmago v malem finalu je osvojil peto mesto.

Na finalni tekmi turneje, ki se je neposrečeno z obilo težav z vremenskimi razmerami začela v Val Thoronesu, nadaljevala v Arosi in Montafonu, je nastopilo najboljših 32 tekmovalcev alpske turneje. Med njimi je bil seveda tudi Filip Flisar, 26. pred finalno tekmo v Innichenu.

Flisar je v osmini finala dolgo vozil na tretjem mestu, nato pa se je v spodnjem delu proge prebil pred Švicarja Jonasa Lehnerrja in Armina Niedereja, zaostal samo za Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom in se veselil tretjega letošnjega četrtfinala.

V četrti četrtfinalni skupini je Flisar štartal malce slabše, se znova dolgo vozil na tretjem mestu, z odličnimi manevri pa je v spodnjem delu proge znova prehitel tekmece in v cilju zaostal znova le za Chapuisom, izpadla sta Paul Eckert in Sergej Ridzik, ki je Flisarja zaprl v zgornjem delu proge.

V prvem letošnjem nastopu v polfinalu je Flisar v gneči pred prvimi zavoji ostal na četrtem mestu, nato pa je čakal na svojo priložnost in s taktično vožnjo pred zadnjimi ovinki prehitel Chapuisa, žal pa ni šlo mimo Švicarja Alexa Five in še enega Francoza Terenca Tchiknavoriana. Tako je Flisarju ostal še nastop v malem finalu in boj za 5. mesto.

In 5. mesto je tudi uspešno napadel. Štartal je dobro, v prvih zavojih prišel na drugo mesto pred Kevina Druryja in Francoisa Placea, za Chapuisa. Flisar ga je dobro zasledoval, nato pa na začetku spodnjega dela še enkrat pokazal odlične manevre in ugnal še Francoza ter tako na zadnji dirki leta 2017 osvojil 5. mesto. Zmagal je, še drugič v dveh dneh, podobno kot lani Flisar, Švicar Marc Bischofberger, ki tudi vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, drugi je bil Viktor Andresson, tretji pa še en Švicar, Fiva. V skupnem seštevku je Flisar s 26. skočil na 14. mesto.

Med dekleti na vrhu ponovno Švedinja Sandra Näslund pred Francozinjo Sabbatel Marielle Berger in Kanadčanko Georgio Simmerling.

Svetovni pokal se nadaljuje po novem letu, 13. januarja v švedskem Idre Fjallu. (vir: sloski.si)