Kotnikova znova tik pod stopničkami, Marguč osmi

SZS

Bansko v Bolgariji je gostilo novi preizkušnji svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu, na katerih je Slovenijo ponovno zastopala štiričlanska ekipa. Odlično sta se odrezala Gloria Kotnik in Rok Marguč.

Gloria Kotnik je v kvalifikacijah ponovno začela silovito, saj je prikazala najhitrejšo vožnjo na rdeči progi. Z drugo je nato prav tako opravila zelo dobro, kar ji je na koncu prineslo peti čas, osmino finala pa je dosegel tudi Rok Marguč in sicer s 15. najboljšim časom. Jure Hafner je bil danes bližje izločilnim bojem, saj jih je zgrešil za samo 75 stotink, njegova končna uvrstitev pa je bilo 24. mesto. Tim Mastnak, ki je imel za seboj serijo odličnih nastopov, danes ni pokazal vsega kar zna. Čas le ene vožnje ga je popeljal na 45. mesto.

Gloria se je najprej pomerila z Nemko Langenhorstovo, ki naši tekmovalki ni bila kos, saj je vožnjo končala predčasno. Z odliko se je odrezal tudi Rok, ki je imel ob sebi zahtevnega nasprotnika, Avstrijca Karla, ki je pred nekaj dnevi zmagal na Rogli. Naš deskar je začel nekoliko počasneje, z zadnjimi nekaj zavoji pa opravil vrhunsko in zahodnega soseda ujel in tudi prehitel.

V četrtfinalu sta tako Kotnikova kot Avstrijka Schoeffmannova naredili kar nekaj napak, iz katerih pa se je bolje reševala naša deskarka. Avstrijka je malo pred ciljem končala v zaščitnih ograjah, tako da je zmaga pripadla Glorii. Marguč se je pomeril z Bolgarom Yankovom, ki je startal počasneje, ob spodbudi domačih navijačev pa nato nadaljeval bolje. Roku se je nato primerila napaka, ki mu je preprečila preboj v polfinale.

Twitter

V prvem polfinalnem dvoboju smo videli Glorio in Nemko Hofmeisterjevo. Slednja je bila na začetku hitrejša, Kotnikova pa je v želji po tem, da bi zaostanek nadoknadila naredila napako, ki je zmago poklonila tekmici.

Gloria se je v malem finalu srečala še z eno nemško deskarko, tokrat Joergovo. Obe deskarki sta prikazali zelo dobri vožnji, na koncu pa je bila Nemka nekoliko hitrejša in tako osvojila tretje mesto. Zmagala je Avstrijka Dujmovitsova, Hofmeisterjeva je bila druga, Kotnikova pa je s četrtim mestom izenačila najboljši rezultat kariere.

V zadnji vožnji dneva je zmagal Švicar Galmarini, Italijan Coratti je osvojil drugo mesto, Prommegger iz Avstrije pa je prišel do tretjega. Marguč je na koncu prišel do drugega najboljšega rezultata sezone, saj je zasedel osmo mesto.