Ostrostrelec Jakov Fak do SREBRA na 20 kilometrov!

Getty Images

Kakšna tekma! Jakov Fak je s popolnim streljanjem na 20-kilometrski biatlonski preizkušnji v južnokorejskem Pjongčangu prišel do enega največjih uspehov v svoji karieri, saj je slovenski biatlonec prišel do srebrne kolajne in za zmagovalcem Johannesom Tignesom Boejem zaostal za dobrih pet sekund.

Slovenski biatlonec Jakov Fak je zopet pokazal, da gre za pravega tekmovalca za velike tekme, saj se zdi, da vsakič, ko je tekma pomembna, je Jakov na vrhu ali pa vsaj tik pod njim. Zdravje mu je v zadnjih letih veliko vzelo, zato je ta srebrna kolajna morda še toliko večja, saj je tudi sebi dokazal, da lahko po daljši odsotnosti in bolezni še vedno teče z najboljšimi. 

Zmagal je Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je kljub dvema zgrešenima streloma in posedično dvema minutama pribitka prehitel Faka za 5,5 sekunde in tretjega Avstrijca Dominika Landertingerja, oba sta zadela vseh 20 tarč, za 14,2 sekunde. Fak je na poti do srebra pokril vseh 20 tarč, a vseeno ni uspel prehiteti neverjetnega norveškega biatlonca Boeja.

Klemen Bauer je končal na 15. mestu, Miha Dovžan je bil 34., Mitja Drinovec pa je najdaljšo olimpijsko preizkušnjo v biatlonu končal na 80. mestu.